Een jaar of wat geleden kreeg ik een mail van een jongeman hij wilde van een probleem af waar hij al jaren last van had en nu in het bijzonder. Na een belafspraak te hebben gemaakt en hem het een en ander uitgelegd wilde hij hier graag aan werken omdat dit zijn toekomst zou bepalen.

Daar zat hij dan voor me, een jonge leuk ogende energieke jonge kerel met een hele toekomst voor zich, echter met die toekomst zat een klein probleempje. Zijn droom en doel was te gaan werken bij de landmacht, hij bezat alle skills alleen dat ene dingetje, dat belemmerde hem. Hij had namelijk al van jongs af aan hoogtevrees, altijd lastig maar voor nu een echt serieus probleem. Dus met hem de standaard procedure doorgenomen en hem laten beseffen dat hij geen hoogtevrees heeft maar dat hij hoogtevrees doet. Dat hij ooit dit is gaan doen omdat het hem iets opleverde, dat hij een positieve intentie ermee vervulde. Na het uitvragen van zijn positieve intentie bleek dit veiligheid te zijn. Toen ik hem vroeg of hij op de leeftijd deze hoogtevrees ging doen hij veiligheid nodig had beaamde hij dit. Er was op die leeftijd iets gebeurt waardoor hij zich niet veilig voelde en het gekke is, het had niets met hoogte te maken. Zo kan dit door werken. Hij heeft zijn jongeren zelf laten zien hoe hij dit ook op andere manieren zich veilig kan voelen en daarna met hem een sessie gedaan voor zijn probleem. Ik heb hem naar een bioscoop gestuurd waar zijn film op diverse manieren afgespeeld werd en gekeken wat hij nodig heeft bij zijn hoogtevrees, dat was vertrouwen waarop ik hem vertrouwen heb laten beleven en dit op de situatie geplakt. Daarna nog wat dieper gegaan en gewerkt met het superbewuste. Hij voelde zich super goed en krachtig bij het weg gaan. Een tijdje later kreeg ik een foto dat hij op een hoge brandtoren stond. Ondertussen is hij met de opleiding bij de landmacht begonnen.

Dit verhaal is gedeeld met goedkeuring van de persoon in kwestie.

Wil je meer weten, neem een kijkje op mijn website www.hypnosechoicechangepower.nl en ben je geïnteresseerd vul dan het contactformulier in zodat we een vrijblijvend telefoongesprek kunnen plannen. Of volg mij op Facebook

Vriendelijke groetjes Marion Roelofs