Voer nu de volgende stappen uit om nog succesvoller te zijn, lees ik op een berichtje van LinkedIn. En daaronder lees ik: Breid uw netwerk uit voor carrièreondersteuning. Goh dat valt me mee en ook weer tegen. Mee en tegen dat ze me echt totaal niet kennen.

Denk je nu werkelijk dat ik (nog) zit te wachten op wat ze me voorspiegelen. Hallo weten jullie wel hou ‘oud’ ik ben? Jawel jong van geest maar succesvoller zijn en een carrière ambiëren? Nee hoor dat ambieer ik totaal niet. Ik heb me de pleuris gewerkt fysiek en mentaal. Als ik het voor het kiezen had dan zou ik voornamelijk alleen maar leuke dingen doen. En laat er nu net iets leuks voorbijkomen waar ik wel zin in heb. De biologische tuinderij ‘De twee Linden’ bestaat 30 jaar en houdt een feestje. Wie nog standhouders weet voor een kraampje die kan reageren. En ja daar heb ik wel zin in. Ik heb nog een aantal kinderboekjes liggen: Het zieltje dat haar ouders vond. Vanwege Corona en omdat ik in de lappenmand terecht kwam heb ik aan publiciteit niet veel gedaan. Hoewel ik de boodschap wel heel belangrijk vind en heel graag met mensen hierover in gesprek ga. Verkopen is eigenlijk niet mijn ding ik ben een zeer slechte verkoopster. Maar een goed gesprek, ja daar houd ik wel van en liefst als het effe kan ook nog de diepte in. De zin en wellicht zelfs de onzinnigheden, van het aardse leven. Het is dat ik zo graag slaap anders zou je me er wakker voor mogen maken. 

Dus ik had me aangemeld en kreeg de reactie dat het wellicht niet het publiek was wat hiervoor interesse had. Ik had geantwoord dat ik wel van een uitdaging hield en ja het gaat me echt niet om de verkoop. Leuke, leerzame en interessante gesprekken, daar houd ik van. Het was niet zo’n geweldig weer de afgelopen zondag maar wij zaten in de kassen, dus heerlijk droog. Er hing een heel gemoedelijk sfeertje. Voor de opening kon ik heerlijk alle kraampjes af gaan en even gaan buurten. Ofwel netwerken volgens LinkedIn. En inderdaad voor de inwendige mens was er genoeg te snaaien en ook het oog kwam niets te kort. Bloemstukken, schilderijen, make-up, plantjes en ik zag ook een standje voor coaching. En dan mijn kale standje met een paar boekjes maar o wat had ik leuke gesprekken. En ook de muzikant met zijn gitaar verblijde me vaak met een bezoek en dan kon ik heerlijk al die oude nostalgische liedjes meezingen. Ik drink ranja met een rietje… Zachtjes tikt de regen... Liedjes van de Beatles en ga zo maar door. Tegenover me bemande Peter van den laar www.wijnmakerpeter.nl met zijn vrouw een standje met wijn. Hij maakt zelf wijn van wild fruit en oude wijnstokken. Onder andere rozebottel, mispel, zwarte kers, rabarber, japonica en kweepeer (zijn trots) zitten in het assortiment. De spekkersen likeur bleef aan mijn vingers hangen. Naast hem stond een kraam met overheerlijk zelfgemaakt gebak. En ja daar bleef ook wat aan mijn vingers hangen. Tussen alle ellende die we zien in de wereld is het belangrijk om ook, als het even kan, leuke dingen te doen voor jezelf. Werken vanuit het hart is zoveel fijner. Heel mooi om te zien dat er altijd mensen zijn die hun eigen pad bewandelen zoals Peter met wijn, zelf gebak maken met goede producten. De Jonge vader die een carrière switch maakte, een opleiding volgde en met plantjes ging werken. Heerlijk om te zien dat mensen hun hart volgen waarbij het verstand dienend is. Niet dat dit altijd gemakkelijk is maar wel een fantastische uitdaging om zelf iets nieuws/anders te creëren.

Tilly Gerritsma, Mill