Sinds 1 februari ben ik met veel plezier uw nieuwe burgemeester. De afgelopen weken stonden vooral in het teken van kennismaken en alles voor de eerste keer doen. Zo viel ik met m’n neus in de boter tijdens m’n eerste carnaval in Land van Cuijk.

Ik mocht meteen de sleutel van de gemeente overdragen aan diverse prinsen en prinsessen. Ook heb ik genoten van het Metworstrennen en de Kuukse Elfkroegentocht. We kunnen terugkijken op een geslaagde carnaval.

Daarna dienden zich nog meer ‘eerste keren’ aan. Zoals bijvoorbeeld de wekelijkse vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders leiden, een Koninklijke Onderscheiding opspelden, de regionale voorleeswedstrijd jureren, de raadsvergadering voorzitten en prijzen uitreiken bij de vakbekwaamheidswedstrijden van de brandweer. Die dingen deed ik natuurlijk in m’n vorige gemeente ook, maar nu is alles net even anders. Andere mensen, andere gebruiken, andere context. Dat is leuk en geeft me veel energie.

En nu dus m’n eerste column. Vanaf deze plek hoop ik u met regelmaat op de hoogte te houden van het wel en wee in onze gemeente, de dingen die ik meemaak en de zaken die me opvallen of bezighouden. 

Er zullen de komende tijd voor mij nog vele ‘eerste keren’ en nieuwe ontmoetingen volgen. Want in een gemeente met de omvang van Land van Cuijk is vreselijk veel te ontdekken. Daar verheug ik me op. In mei start ik m’n kennismakingsbezoekjes aan de 33 kernen. Het programma daarvoor bedenken we niet in het gemeentehuis, maar stellen we samen op basis van uw suggesties. U kent uw dorp, wijk of buurt immers het beste. Ik hoor graag welke organisaties of verenigingen ik moet bezoeken, welke plekken ik niet mag missen en wie ik zeker moet spreken. Kortom: tot ziens in ons Land van Cuijk!