Voortaan kun je als klant van Apotheek Mill je herhaalmedicijnen ophalen uit onze afhaalkluis. Het is dan extra belangrijk dat je informatie over jouw medicijnen digitaal bij de hand hebt en snel in jouw apotheek-app kunt terugvinden.

“O werk je in de apotheek? Kun je het onleesbare handschrift van mijn dokter wel lezen?’ 
Handschriften ontcijferen: niet eens zo lang geleden was dat een belangrijke ‘skill’ voor wie in de apotheek werkte. Tot de computer zijn intrede deed in de gezondheidszorg. 
Ongeveer twintig jaar geleden begonnen huisartsen met de computer recepten te maken, die vervolgens werden afgedrukt voor de apotheek. 
En nu? Nu krijgen wij de recepten in de apotheek als een bundeltje data, door de computer van de dokter verstuurd naar de computer van de apotheek. En het ziekenhuis kan bij ons medicatiedossiers opvragen, zodat de spoedeisende eerste hulp of de medisch specialist weet welke medicijnen gebruikt worden. De romantiek is eraf, maar daarvoor is wel veiligheid  (meer inzicht en minder vergissingen) in de plaats gekomen. 

De laatste vijf jaren hebben nog een belangrijke ontwikkeling gebracht: de opkomst van ‘patiëntportalen’ of ‘persoonlijke dossiers’. Hierin kunnen patiënten de ins en outs van hun behandeling, bijvoorbeeld in het ziekenhuis, terugvinden. 
Apotheek Mill gebruikte al langer een eenvoudige versie van zo’n persoonlijk dossier: de RecAppt, een lijstje met wat er in het afgelopen jaar aan jou als klant was afgeleverd. Meer was lange tijd technisch niet mogelijk. 
Sinds afgelopen jaar kunnen onze klanten echter ook gebruik maken van de ‘Service Apotheek App’. Het bijzondere aan deze nieuwe app is dat hij één op één gekoppeld is met je medicatiedossier in onze apotheek. Wat bij ons in de computer staat, staat ook bij jou in de app. Een medicijn dat in jouw dossier als gestopt geregistreerd staat, is dus ook gestopt in je app. Heb je nog herhaalrecepten van je specialist? Dan is jouw app daarvan op de hoogte. 
Behalve een medicijnlijst is de app ook een snelle manier van herhaalmedicatie bestellen. Bovendien kun je een dagelijks inname-alarm instellen, om het innemen van je medicijnen bij te houden; een handigheidje waar veel klanten gebruik van blijken te maken. 

Inmiddels is onze Service Apotheek app door-ontwikkeld tot een geheel persoonlijke informatiebron. Teksten en filmpjes over het gebruik vind je snel terug bij je medicijnen in je app. Sinds kort geeft jouw app je tips, op basis van de medicijnen die jij gebruikt. Zoals bij hooikoorts- of diabetesmedicatie, veel voorgeschreven antibiotica of bij de pil. 
Zo is de Service Apotheek app een praktisch hulpmiddel voor iedereen die soms of vaak medicijnen gebruikt.   

Afhaalkluis

Minstens zo handig is een heel andere ontwikkeling: de afhaalkluis. Onze afhaalkluis vind je aan de buitenkant van de apotheek, aan de zijde van de Stationsstraat. 
De techniek  van dit soort afhaalkluizen is bepaald niet nieuw. Wie herinnert zich nog de videocorner, waar je VHS-banden kon bestellen en uit de automaat kon halen. Dat is toch al even geleden, zeggen de wat ouderen onder ons. 
De koppeling met apotheeksystemen is daarentegen vrij recent, en heeft een enorme boost gekregen in de coronatijd. Je herhaalmedicijnen ophalen wanneer je wil, dat maakt een afhaalkluis mogelijk. We begrijpen dat het plezierig is om zelf je dag in te delen, zodat je niet thuis hoeft te blijven voor een bezorgpakket. Of dat je medicatie ’s avonds wilt ophalen als je de hele dag aan het werk bent. 
Gebruikt iemand onze afhaalkluis regelmatig, dan zullen we wel minder contact hebben en is er minder gelegenheid voor overleg. Juist daarom is de Service Apotheek app een goed hulpmiddel. Zodat je snel aan betrouwbare informatie komt. 

En heb je vragen? Krijg je een nieuw geneesmiddel? Ben je niet tevreden? Wil je een praatje maken? Onze deur staat gewoon open voor informatie en een persoonlijk gesprek. Want uiteindelijk gaat het ons om goed en veilig gebruik van de medicijnen die we leveren, of je ze nu bij ons uit de muur haalt of gewoon in onze apotheek ophaalt.

Susan Vrenken, apotheker

Voor meer informatie over de afhaalkluis en voor aanmelden: www.serviceapotheek.nl/mill/afhaalautomaat.