Wethouder Jos van den Boogaart

De zon kleurt alles weer vrolijk! Merkt u dat ook? Als het dan in het voorjaar eindelijk mooi weer wordt dan zie je ineens weer allemaal schitterende kleuren om je heen. Het groen van de bomen was nog nooit zo mooi groen, en ook nog nooit zoveel verschillende kleuren groen, afgewisseld met de meest prachtige bloesem. Daar word ik vrolijk van.

Herdenken

Ondanks dat vrolijke gevoel door het mooie weer, herdachten we met velen op 4 mei op gepaste wijze onze slachtoffers tijdens de Tweede Wereldoorlog en tijdens militaire missies daarna. Het is zeer indrukwekkend als die lange lijst met namen wordt voorgelezen, gevolgd door het taptoe-signaal en twee minuten stilte. Een lange diepe stilte die je doen beseffen dat twee minuten soms langer lijken te duren dan anders.

Kunstroute: 100e Vierdaagse

Maar 5 mei vaagde de stilte terecht weer helemaal weg. Toen vierden we weer de vrijheid. Rond het middaguur mocht ik de kunstroute van Ontdekmill openen, die dit jaar het thema heeft van de 100e Vierdaagse. De openingshandeling bestond uit het onthullen van een groot schilderwerk van de leerlingen van groep 8 van basisschool ’t Stekske uit Langenboom. Enkele leerlingen hielpen mee om het zeil los te maken. Het is mooi om te zien dat ook een groep schoolkinderen meedoet aan de jaarlijkse kunstroute. Vorig jaar deed voor het eerst een schoolklas mee: goed voorbeeld doet goed volgen! Je hoeft hier echt geen bewezen kunstenaar voor te zijn. De vierdaagsekunst staat dit jaar langs een deel van de vierdaagseroute tussen Grave, Mill en Beers (een route van maar liefst 26 km) en blijft staan tot ongeveer half september. Via Ontdekmill.nl kunt u de route downloaden, maar u kunt ook de richting volgen die de blauwe klompen aangeven langs de route. Na de opening liepen we met een flinke stoet via een omweg langs enkele kunstwerken, naar het plein achter de Wissel voor de start van FreeRail. Dit is het jaarlijkse gratis toegankelijke bevrijdingsfestival dat door de Wissel wordt georganiseerd. Regionale bands en DJ’s lieten het publiek vanaf twee podia genieten van hun optredens. Buiten onder de stralende zon of binnen in een donkere opblaastent. Het was er gezellig druk. Mijn complimenten aan de organisatie.

Op de fiets; Giro d’Italia

Afgelopen zaterdag kon ik het natuurlijk niet laten om even bij Grave de Maas over te steken. De Giro d’Italia scheert immers dit jaar vlak langs het Land van Cuijk en dat wilde ik graag meemaken. Op de terugweg heb ik de route gefietst die de vierdaagselopers gaan volgen als ze door Mill komen. Hier en daar moeten we nog wel een kuil dichtmaken, maar het is een prachtige route. Ook leuk met die kunstwerken die je her en der tegenkomt. Op Tongelaar heb ik nog even een terrasje gepikt, en wat denk je: alle zitplaatsen bezet! Zelfs daarvan kan ik genieten.

Geniet ervan

Zondag was het open dag in Myllesweerd, waar o.a. het nieuwe theaterseizoen werd gepresenteerd. En vanaf nu kunt u daarvan genieten vanuit een comfortabele theaterstoel. En thuis hebben we de barbecue ook weer uit de schuur gehaald want het weer vroeg er om. Geniet er van, dat doe ik ook!

Wethouder Jos van den Boogaart