Wethouder Jos van den Boogaart

Er wordt hard gewerkt aan het Raboblok en aan het marktplein. Terwijl u dit leest hebben de bouwvakkers het bereiken van het hoogste punt inmiddels gevierd. En ondanks de hevige regenbuien van de laatste weken, werken de stratenmakers ook keihard door aan het nieuwe marktplein.

Dat tempo is nodig omdat we met de winkeliers rondom de Markt hebben afgesproken dat we de overlast zoveel mogelijk zullen beperken en dat een deel van de parkeerplaatsen (oude of nieuwe) altijd beschikbaar zijn voor de klanten en zelfs ook voor de weekmarkt. Daar zie je meteen een duidelijk verschil tussen het werk aan het marktplein en het werk aan het Raboblok: Op de locatie van het Raboblok is het werk in zijn geheel afgeschermd met hekken en heeft niemand behalve de bouwvakkers er toegang. U als belangstellende burger ziet het resultaat pas als het helemaal klaar is. Het marktplein wordt echter vernieuwd terwijl het gewoon gebruikt wordt. Daardoor hebben de stratenmakers dagelijks veel toeschouwers, direct op hun werk. Dat die toeschouwers hun wenkbrauwen fronsen als ze zien dat er een stroomkast in het nieuwe straatwerk lijkt te zijn weggezakt, dat kan ik begrijpen. Dit heeft echter alles te maken met de gewenste snelheid in combinatie met de afspraak dat een deel van het plein altijd beschikbaar is voor gebruik. Uiteraard gaat die stroomkast daar nog weg, maar pas nadat Enexis de stroom heeft afgekoppeld.

Heeft u vragen over het werk dan kunt u terecht bij de toezichthouder (Harm Miggiels) Hij loopt namens de gemeente dagelijks rond op de bouwplaats en is er voor het beantwoorden van uw vragen. Daarnaast heeft hij aandacht voor de belangen van de winkeliers en het winkelend publiek Waarschijnlijk kunt u net als ik niet wachten tot het werk helemaal klaar is. 

Boeing 777

Wat betreft leuke dingen die je als wethouder meemaakt, waren de laatste twee weken de moeite waard. Zo mocht ik op Schiphol even in de cockpit van een Boeing 777 op de stoel van de copiloot zitten. Geen paniek, hij stond gewoon op de grond in een hangar. Enkele dagen later mocht ik het bedrijf van de familie Arts (BIA-Beton) in Wijchen bezoeken en zag daar o.a. welke innovatieve producten zij tegenwoordig kunnen maken. Weer enkele dagen later was ik te gast in de Millse molen. Erg indrukwekkend als je helemaal bovenin de kap staat terwijl zo’n gigantische machine in bedrijf is. Met raadsleden van de vijf gemeenten in het Land van Cuijk ben ik afgelopen vrijdag o.a. in het klooster in Sint Agatha geweest en de jeugdgemeenteraad heeft daags daarna in Wilbertoord het eerste bloemenplukveldje geopend. 

LVC-Net

In de Gelderlander van 16 juni stond met grote chocoladeletters dat het “glasvezelproject LVCNet dreigt te mislukken”. Zo somber zie ik het niet, bij mij is het glas halfvol. Maar de oproep van de bestuursleden van de coöperatie was helder. Het benodigde aantal inschrijvingen is er nog niet en de tijd begint te dringen. Om mee te doen MOET u zich inschrijven en alléén als er voldoende inschrijvingen zijn gaat het project door. U heeft nog tot 1 juli aanstaande!

Wethouder Jos van den Boogaart