14-06-2016 Lieve Burgemeester, ik ben Faye van der Sande uit Mill en ben 8 jaar oud en ik woon in de Doorgang. Nou ik heb een vraagje, ik heb thuis een stiefmoeder want mijn ouders zijn gescheiden en mijn stiefmoeder is heel lief en grappig maar ik heb een beetje moeite.

Want ik woon nu in Mill en Nijmegen een beetje ver van elkaar af maar dat kan gebeuren en in de plaats
Van Stiefmoeder kan je ook liefmoeder zeggen maar natuurlijk wel als ze is lief is maar
Ik weet niet of u het leuk lijkt om dat woord te veranderen in liefmoeder,
Stiefmoeder is niet zo leuk en lief woord en als u het niet kan doen dan misschien kan de koning het doen, maar als dat ook niet kan zeg het even.
Mij maakt het eigenlijk niet zo veel uit dus als het kan of niet
Stuur dan alsjeblieft een brief terug.

De beste groetjes Faye van der Sande.

Deze mooie brief vond ik op 15 juni op mijn bureau in het gemeentehuis. Bij het lezen verscheen er een brede glimlach op mijn gezicht. De brief straalt warmte uit en bevat een belangrijke boodschap voor Zijne Majesteit de Koning, voor mij en misschien wel voor ons allemaal?!

Om hier achter te komen heb ik Faye uitgenodigd op het gemeentehuis. Op 28 juni heb ik Faye, haar vader en liefmoeder en grote zus Jade (groep 7, De Kameleon) ontvangen op de burgemeesterskamer. De koffie en de limonade stonden klaar en Faye had heerlijke macarons meegebracht. Ze vond het best een beetje spannend om bij de burgemeester op bezoek te komen. Ze was al dagen aan het nadenken wat ze aan moest trekken. Faye vertelde enthousiast over haar (lief)moeder en wat de reden was van het schrijven van deze brief. Ze vindt het woord liefmoeder veel prettiger klinken dan stiefmoeder. En ik ben het daar van harte mee eens. Ze had ook nog wat vragen voor de burgemeester. “Wat doet een burgemeester nou eigenlijk en is het een leuke baan?”

Na een prettige kennismaking heb ik ze de raadzaal en de collegekamer laten zien. Verder heb ik iets verteld over de gemeente en de ambtsketen. Toen ze vertrok heb ik Faye beloofd om haar brief door te sturen naar Koning Willem Alexander. We zijn allebei benieuwd naar zijn reactie. Tijdens de intocht van de 100e 4 Daagse in Nijmegen hoop ik de Koning te mogen ontmoeten. Dan kan ik hem vragen naar de brief van Faye. Vanaf nu spreek ik voortaan over liefmoeder! Doet u mee? Dan hebben we met elkaar de eerste stappen gezet. Bedankt voor je komst Faye. Leuk om je te hebben ontmoet!