Wethouder Erik van Daal

Op een mooie zonnige septemberdag, schrijf ik mijn column. Na te hebben genoten van een fijne vakantie ben ik weer vol energie van start gegaan.

Onderzoek WMO

De afgelopen periode is er onderzoek gedaan naar de ervaringen van onze WMO-cliënten over de dienstverlening van onze gemeente in 2015. Dit is een onderzoek dat jaarlijks bij alle gemeenten wordt uitgevoerd. Uit dit onderzoek blijkt dat ruim drie kwart van onze cliënten de dienstverlening positief beoordeelt. Hiermee staan wij landelijk gezien in de top tien. Dat is natuurlijk goed nieuws. Het betekent echter ook dat we er nog niet zijn en dat er nog verbeterpunten zijn waar we hard aan gaan werken.

Juiste uitvoering regelgeving huishoudelijke hulp

FNV Zorg en Welzijn heeft onlangs een onderzoek laten verrichten in alle 390 gemeenten in Nederland om na te gaan of de huishoudelijke hulp volgens de WMO regelgeving wordt uitgevoerd. De FNV kwam tot de conclusie dat onze gemeente de regels op een juiste manier hanteert. Er wordt goed gekeken naar de persoonlijke situatie en er is voldoende ruimte voor maatwerk. Slechts 16% van alle gemeenten in Nederland voldeed hier volgens het onderzoek aan. Het is fijn om te constateren dat we op de goede weg zijn. We blijven hard werken aan het op peil houden en verbeteren van onze dienstverlening. Ik wil hierbij een groot complimenten maken aan onze mensen die hier dagelijks hard aan werken.

Bijzondere herdenking

Deze week mocht ik, samen met de jeugdgemeenteraadsleden Anouk en Fabian,  aanwezig zijn bij de provinciale herdenking van Brabantse militairen en verzetsmensen die zijn gesneuveld tijdens de Tweede Wereldoorlog, de politionele acties in voormalig Nederlandse Indië en de diversie VN missies in onder meer in voormalig Joegoslavië en Irak. Deze bijeenkomst vond dit jaar voor de 72e keer plaats in Waalre. Anouk, Fabian en ik vonden het een indrukwekkende herdenking. Het is goed om in de hectiek van alledag stil te staan bij het leed dat door deze oorlogen is aangericht.

Sjors Sportief 

Ook heb ik op basisschool de Kameleon de “Sjors Sportief boekjes” mogen uitreiken. Sjors Sportief is er voor bedoeld om kinderen op een laagdrempelige en voor iedereen bereikbare manier kennis te laten maken met verschillende sporten, creatieve en culturele activiteiten. De leerlingen waren erg enthousiast. Vooral lasergamen en paardrijden zijn populair.

Kermis Mill 

Een ander hoogtepunt deze week was de opening van de Kermis in Mill samen met de jeugdgemeenteraad. Na samen met de organisatoren van de kermis, de gebroeders Regter, te hebben genoten van limonade en taart, was het tijd om de kermis op te gaan. We hebben volop kunnen genieten van de attracties.