“Goed om te zien dat er weer vele Bourgondische sportievelingen naar onze gemeente zijn gekomen”

De afgelopen week begon voor mij met de opening van de kermis in Mill. Volgens traditie heb ik de opening samen met de kinderen van de Jeugdgemeenteraad gedaan.

De Jeugdgemeenteraad bestaat uit 10 kinderen uit de groepen 7 en 8. Ik heb kennis mogen maken met 5 nieuwe enthousiaste leden. Dit hebben we gedaan in de raadzaal onder het genot van gebak en een glas limonade. Ze hebben er allemaal weer zin in en we gaan er weer vol enthousiasme tegenaan. Na de kennismaking in de raadzaal zijn we naar de kermis gewandeld. De kinderen hebben kunnen genieten van de diverse attracties en lekkernijen.

Nederlands Burgemeesterselftal

Op zondag heb ik een wedstrijd gespeeld met het Nederlands Burgemeesterselftal (NBE). In Scheveningen bleek het jonge elftal van de Indonesische Ambassade, met de ambassadeur als aanvoerder, net iets te sterk voor ons. Het was een gezellig samenzijn met vele enthousiaste Indonesiërs op de tribunes en heerlijke Indonesische hapjes. De grote winnaar van de middag was de Leprastichting, die een mooie cheque in ontvangst mocht nemen. Het NBE speelt al ruim 25 jaar voor dit goede doel en heeft al ruim € 500.000,- bij elkaar gevoetbald. Leuk en dankbaar om hier een bijdrage aan te kunnen leveren.

Op donderdag en vrijdag ben ik naar de terugkomdagen van onze "burgemeestersklas" uit 2013 geweest. Iedere nieuwe burgemeester volgt in zijn aanvangsjaar een intensief trainingsprogramma in 4 blokken van 2 dagen. Het is gebruikelijk dat de betreffende burgemeesters elkaar jaarlijks ontmoeten tijdens de terugkomdagen. Dit jaar zijn we ontvangen door de collega's uit de gemeenten Overbetuwe en Buren. Naast het bezoek aan Buren en Elst stond het thema openbare orde en veiligheid prominent op de agenda. Zo hebben we een bezoek gebracht aan het opleidingscentrum van de politie voor Oost-Nederland. We hebben zelf ook nog deelgenomen aan een intensieve beroepstraining.

Raamvallei Duomarathon

Op zondag ben ik aanwezig geweest bij de 2e editie van de Raamvallei Duomarathon (42,5 km). Afwisselend fietsen en hardlopen door een prachtige omgeving en onderweg genieten van streekproducten, muziek en gezelligheid: dat is de Raamvallei Duomarathon. Vorig jaar heb ik deze uitdaging als deelnemer mogen ervaren. Dit jaar heb ik de deelnemers hartelijk ontvangen en aangemoedigd in Myllesweerd en het gemeentehuis. De fietsers en trimmers kwamen via Myllesweerd binnen en vervolgden via de achterdeur van het gemeentehuis hun route. Goed om te zien dat er weer vele Bourgondische sportievelingen naar onze gemeente zijn gekomen om mee te doen aan dit fantastische evenement!