Op zondag 9 oktober mocht ik om 14.30 uur de expositie ‘Biënnale Nici’ officieel openen. De Italiaanse titel staat voor een ‘tweejaarlijkse expositie met kunst’.

De opkomst bij de opening was groot en het kunstminnende publiek toonde zich enthousiast. De expositie, waaraan zeven Nederlandse kunstenaars deelnemen, bestaat uit schilderijen, ijzerwerken, beelden en etsen. De expositie is gratis toegankelijk en nog tot en met zondag 23 oktober te bezichtigen bij Nici Koffie en Automaten aan de Wanroijseweg 34a in Mill. Een mooie combinatie tussen het bedrijfsleven en kunst, waarbij een ondernemer zijn kantoorpand beschikbaar stelt als expositieruimte. Goed voorbeeld doet volgen zou ik zeggen!

Vierdaagse

Op dinsdag 11 oktober was ik te gast bij Restaurant De Wolfsberg in Groesbeek voor een evaluatiebijeenkomst omtrent de 100e editie van de Vierdaagse. Bij deze bijeenkomst waren naast de betreffende burgemeesters de leden van het bestuur van Stichting DE 4DAAGSE aanwezig. Meerdere aspecten van deze ‘Walk of the world’ zijn tijdens het overleg de revue gepasseerd. Leuk om deze bijzondere dag voor Mill nog een keer te mogen ‘herbeleven’. De geweldige organisatie en het enthousiasme worden door het bestuur zeer gewaardeerd. Uiteraard heb ik ons pleidooi om de 55 kilometer route voor de Nijmeegse Vierdaagse te behouden, nogmaals onder de aandacht gebracht. Nog dit jaar krijgen wij van het bestuur uitsluitsel of de route ook in 2017 door Mill komt. Fingers crossed!

Inspiratiesessie toerisme en recreatie

Op woensdag 12 oktober heb ik de beleidsmiddag van het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk bijgewoond. Deze inspiratiesessie vond plaats in het Fruitpark Groenz in Sambeek. Zoals u wellicht weet zet ik me als voorzitter van RBT in om de toeristisch-recreatieve sector in onze regio te versterken. Het RBT doet dat door marketingcampagnes te ontwikkelen, door het Groetersnetwerk en de Toeristische Ontmoetingspunten te ondersteunen, door kennis en inzichten te delen met ondernemers en door mensen, ideeën en middelen te verbinden. Deze bijeenkomst was bedoeld om samen met de leden van het Algemeen Bestuur, de betreffende wethouders en onze partners IBN, Rabobank, Cybox en Waterschap Aa & Maas te komen tot een Visiedocument 2017. De aanwezigen waren enthousiast, innovatief en betrokken. We hebben genoeg input gekregen en inspiratie opgedaan om ook in 2017 op volle kracht door te gaan!

Gewonnen!

Op zaterdag 15 oktober vond in Den Bosch de regionale kookwedstrijd plaats voor leerlingen van groep 7 en 8: De Keukenbazenbattle. Vorig jaar pakte het team van de gemeente Cuijk de titel en werd mijn collega Wim Hillenaar de Smaakburgemeester van Nederland. De concurrentie was dit jaar een stuk groter. Er deden maar liefst 18 teams mee aan de grote finale. De spanning was dan ook om te snijden, ook voor ons keukenbazenteam bestaande uit Eef, Sil, Renske en Sterre. Gelukkige hadden we ons goed voorbereid want vorige week woensdag kookten de meiden, kok Jeroen van den Heuvel en ik alvast een keer de wedstrijdmaaltijd in de keuken van ROC de Leijgraaf. En niet voor niets! Het diner smaakte heerlijk en dat viel ook de jury op. Na een spannende uitreiking ging de eerste prijs dan ook naar ons team. De meiden wonnen mooie prijzen en ik mag me een jaar Smaakburgemeester van Nederland noemen!