Jos van den Boogaart

Het “Land van Cuijk” mag zich vanaf nu het “Land van Smaak” noemen. U heeft het vast gehoord: het team van de gemeente Mill en Sint Hubert heeft de finale van de Keukenbazen wedstrijd gewonnen tijdens de live mega kook-battle In Den Bosch.

Deze kookwedstrijd voor kinderen van 10-12 jaar is maar één van de activiteiten die door onze regio Agrifood Capital worden georganiseerd tijdens de “Dutch Agrifood Week”. Misschien volgt niet iedereen hoe de regio Brabant Noordoost zich sinds een paar jaar onder de naam “Agrifood Capital” profileert in binnen- en buitenland. Onze regio heeft de ambitie om de internationale topregio te worden op het gebied van Agrifood, en daarvoor werken de overheden, het onderwijs en ondernemers het hele jaar keihard aan gezamenlijke projecten. Eén week per jaar tonen we dat aan de rest van de wereld tijdens de Dutch Agrifood Week. Vandaar het gebruik van Engelse woorden.

Land van Smaak

Afgelopen donderdag kwamen alle bestuurders bij elkaar op de Regiodag in Boxmeer, waar onze burgemeester Antoine Walraven officieel werd benoemd tot “Smaakburgemeester van Nederland”. Hij kreeg daarbij een speciale ambtsketen omgehangen van zijn collega Wim Hillenaar. Die droeg de titel en de ambtsketen namelijk het afgelopen jaar, nadat het team van Cuijk de eerste editie van de Keukenbazenwedstrijd had gewonnen. Terecht zei Antoine dat het niet zijn verdienste was, maar van team Mill, bestaande uit Eef, Renske, Sil en Sterre, samen met onze kok Jeroen van den Heuvel. Tot nu toe zijn dus alle edities van deze kookwedstrijd gewonnen door teams uit het Land van Cuijk; het Land van Smaak!

Agrifood Capital 

Op het programma van de Regiodag stonden naast enkele workshops ook een lezing van Ton Withagen, hoogleraar arbeidsmarkt van de universiteit van Tilburg. Hij gaf ons tips en inspiratie om onze samenwerking in Agrifood Capital optimaal te benutten voor onze toekomstige werkgelegenheid. En, ik zou het bijna vergeten, alle gemeenten in Brabant Noordoost hebben afgelopen donderdag weer voor vier jaar hun handtekening gezet onder voortzetting van de samenwerking. Nu hoor ik u bijna denken: En wat brengt dat mij? Kijkt u maar eens op de website www.agrifoodcapital.nl en dan krijgt u een goede indruk. Bedenk u dan ook meteen waar u aan zou willen meedoen. Agrifood Capital is er voor u, maar is ook van u. U bent welkom.

Nomineer uw sporter en vrijwilliger van het jaar

Waar u ook welkom bent is bij onze nieuwjaarsontmoeting op 4 januari. Ik weet dat het nog erg ver weg is, maar achter de schermen werken we al weer aan de voorbereiding. Zoals gebruikelijk zetten we dan onze kampioenen en vrijwilligers in het zonnetje. Vrijwilligers en sporters die door u worden voorgedragen! Schroom niet en laat weten welke sporter u een topper vindt. En welke vrijwilliger volgens u echt hulde verdient. Wij zetten de genomineerden dan op 4 januari in de spotlights. Doorgeven kan nog tot 4 november met de formulieren die op de website www.gemeente-mill.nl te vinden zijn.