Jos van den Boogaart

Het nieuwe jaar is pas twee weken oud, maar het voelt alweer als twee maanden. Een enkele iets verlate nieuwjaarswens herinnert er nog aan dat het de roetsj naar 2017 nog maar kort geleden is.

Het was overigens een prima roetsj, met sfeer en gezelligheid, voor velen weer een koude duik in de Kuilen en alles gelukkig zonder noemenswaardige problemen. Onze nieuwjaarsreceptie was druk bezocht en er was een sfeer van optimisme: het glas is halfvol...

Nieuw marktplein 

Veel complimenten mocht ik ontvangen voor het nieuwe marktplein en het Raboblok, met natuurlijk als topattractie die schitterende nieuwe supermarkt. Maar gaat u ook eens binnen in het nieuwe Rabobank kantoor. Wanneer u eerder gereageerd hebt op de oproep om uw eventuele resthout aan te leveren kunt u een poging doen om het terug te vinden in het prachtige interieur. Langs de nieuwe gevel ontbraken nog een paar beugels en de leuning langs de rolstoelhelling. Die konden niet eerder geleverd worden, maar als u dit leest zouden ze inmiddels geplaatst kunnen zijn. Nu het nieuwe plein volop in gebruik is, gaan onze BOA’s ook wat vaker kijken of iedereen zich houdt aan de blauwe zone. U bent bij deze gewaarschuwd: denk aan uw parkeerschijf!

Net zo’n positieve reacties

Inmiddels wordt achter de schermen hard gewerkt aan de voorbereiding van de volgende fase aan de markt: het Maaslandblok. Dat is voor mij weer een volgend groot project voor het nieuwe jaar, en als het aan mij ligt zullen daar begin volgend jaar na de oplevering net zo’n positieve reacties over zijn.

Applaus 

Afgelopen zaterdag mocht ik samen met mijn vrouw weer genieten van het nieuwjaarsconcert van Amicitia in Langenboom. De agenda laat het niet altijd toe om dit soort activiteiten bij te wonen, maar als het kan dan doen we dat graag. En het was weer super! Wie nog denkt dat het hier om een traditionele harmonie met marsmuziek gaat, die heeft het echt mis. Het is veel meer een groots toporkest met afwisselende muziek waarbij zang ook een steeds grotere rol krijgt. Nogmaals applaus!

Strooien 

Inmiddels merken we ook weer regelmatig dat het winter is. Door de gemeente worden vooral de doorgaande wegen en fietspaden gestrooid en van onze inwoners verwachten wij dat iedereen ook een handje meehelpt om het trottoir voor de eigen woning een beetje sneeuwvrij te houden. Voor wie het nog niet weet: op onze gemeentewerf kunt u door de week tot 16.00 uur terecht voor een gratis emmertje zout. Op vrijdagen kan het voorkomen dat de poort tijdelijk dicht is vanwege werkzaamheden buiten de werf. Komt u dan op een ander moment nog een keer terug. Oh ja, wel zelf een emmertje meebrengen.