En zo zit de eerste week van het nieuwe jaar 2018 er alweer op en hebben we de eerste storm van dit jaar ook weer doorstaan.

Wat die storm betreft: geen omgewaaide bomen dit keer, maar wél moest onze brandweer met een hoogwerker aan de slag in verband met afwaaiende dakpannen van het gloednieuwe Raboblok aan de markt in Mill. Dat was even schrikken voor de mensen die net op dat moment langs het gebouw liepen.

Gezelligheid tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie

De gemeentelijke nieuwjaarsreceptie, met een indrukwekkend “officieel” gedeelte in de grote zaal van Myllesweerd en met gezellige ontmoetingen tijdens de afterparty in de foyer, was zoals elk jaar weer druk bezocht. Onder groot applaus werden de genomineerden voor vrijwilliger van het jaar op het podium gehaald. Het zijn natuurlijk allemaal winnaars, maar er kan maar één bokaal worden uitgereikt en die was voor Rob Vloet. De winnaar onder de winnaars: Allen van harte gefeliciteerd! En Mindy en Benjamin, hartelijk dank voor jullie prachtige optreden.

Bijendepot Sint Hubert

Op zaterdag 6 januari mocht ik Cor en Mia van der Heijden uit Sint Hubert toespreken. De reden was dat Cor en Mia al 30 jaar het depot beheren voor de leden van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging in onze regio en in het bijzonder voor de leden van Ambrosius Bijenhoudersvereniging Mill e.o. Hierdoor konden de leden altijd dicht bij huis terecht voor hun imkermaterialen en hoefden ze niet elke keer naar de hoofdvestiging in Wageningen te reizen. Ook hebben Cor en Mia vele voorlichtingsbijeenkomsten gegeven voor iedereen die dat wenste. Voor de eigen imkers, maar ook voor scholen, KVO’s etc. De gezondheid van Cor maakt het te moeilijk om het vrijwilligerswerk nog te kunnen voortzetten. Een hartelijk dankjewel namens het gemeentebestuur voor deze 30 jaar vrijwilligerswerk is zeer terecht, maar ook namens iedereen die af en toe geniet van fruit uit de eigen tuin of van honing van een lokale imker. Want daar kunt u van genieten dankzij de bijen, en dus niet ondenkbaar, mede dankzij Cor en Mia.

Het allerbeste

De komende week worden mijn gebruikelijke vergaderingen afgewisseld met diverse nieuwjaarsbijeenkomsten. Wellicht tref ik u nog bij een van deze bijeenkomsten, zodat ik u mijn allerbeste wensen persoonlijk kan overbrengen. Anders bij dezen; Ik hoop dat het nieuwe jaar u mag brengen waar u op hoopt. Gelukkig nieuwjaar!

Jos van den Boogaart