Op het moment dat ik deze column schrijf is het “the day after”. De verkiezingen zijn achter de rug. Het CDA is als overwinnaar uit de bus gekomen, waarmee ik ze uiteraard van harte feliciteer.

Een intensieve tijd van partijprogramma vaststellen, kandidaten benaderen voor de kieslijst, de campagnestrategie bepalen en uiteraard het campagne voeren zelf. Dit alles ligt nu achter ons en we gaan nu weer over tot de orde van de dag. Sterker nog, ons gewone werk heeft in deze tijd zeker niet stil gelegen.

Een spannende periode breekt nu aan

De komende tijd zal duidelijk worden hoe de nieuwe coalitie eruit gaat zien en welke speerpunten voor de komende periode in een coalitieprogramma worden opgenomen. Ik hoop dat het volgende college doorgaat met alle ontwikkelingen die de afgelopen jaren in gang zijn gezet op het gebied van welzijn en zorg, maar daar ga ik wel van uit.

Jaarvergadering van de KBO

Daags voor de verkiezingen mocht ik, net als voorgaande jaren, als gast de jaarvergadering van de KBO in Wilbertoord bijwonen. Het is altijd weer bijzonder om te ervaren wat voor verenigingskracht en saamhorigheid er in onze kernen zit en in het bijzonder in Wilbertoord. De zaal was goed gevuld. Als je dan ziet en hoort hoeveel activiteiten er door de KBO wordt georganiseerd, dan kunnen veel verenigingen hier een voorbeeld aan nemen. Niet alleen het deelnemen aan activiteiten maar ook het organiseren van de activiteiten variërend van kienen en fietsen tot een themabijeenkomst over vrijwillige verzekeringen. Het was ook dit keer weer een groot genoegen om hierbij aanwezig te mogen zijn. We moeten de energie die in onze vier kernen zit, blijven koesteren. Wij staan in de regio bekend als een gemeente met een rijk en goed georganiseerd verenigingsleven. Dat moeten we ook in de toekomst in stand zien te houden. Een uitdaging waar we met zijn allen voor moeten gaan.

Bedankt

Rest mij nog een ieder te bedanken die bij de verkiezingen hun steun en vertrouwen in de VKP en mij persoonlijk, hebben uitgesproken. Dat is een extra motivatie om mij de komende vier jaar weer vol energie en ambitie in te zetten voor onze mooie gemeente, in welke hoedanigheid dan ook.