Op maandagavond 26 maart heette ik een aantal bewoners van de Julianastraat welkom in de raadszaal van ons gemeentehuis.

Zij kregen als direct belanghebbenden het concept-ontwerp te zien van het nieuwe Maaslandblok dat aan de Markt gerealiseerd gaat worden. Deze bewoners zijn vooral belanghebbend als het over de achterzijde van het nieuwe gebouw gaat, de gevel waar zij tegenaan kijken. Omdat dit de achterkant van de winkels betreft, zijn hun zorgen over het toekomstige straatbeeld terecht. Enkele jaren geleden was er al een concept-ontwerp gemaakt waarin geprobeerd was om de achterkant zoveel mogelijk op een woonstraat te laten lijken. Met drie appartementen op het dak van de winkels dacht de architect hiervoor een goede oplossing gevonden te hebben. Inmiddels heeft de nieuwe architect hier een andere oplossing voor bedacht. De 12 appartementen aan de Markt-zijde krijgen nu hun bergingen op de plek van de eerder beoogde drie appartementen, met halverwege de achtergevel, het trappenhuis en de lift. De bergingen krijgen aan deze zijde een schuin dak met dakpannen en op de begane grond wordt de achtergevel opgedeeld met enkele deuren, ramen en verschillende gevelbekleding. Dit ontwerp kreeg volop positieve reacties, dus de ontwikkelaar heeft enkele jaren geleden goed geluisterd naar de reacties van toen en deze goed overgebracht aan de nieuwe architect. Na advies van onze welstandscommissie (in dit geval aangevuld met het kwaliteitsteam Centrumplan Mill) kan het ontwerp definitief worden vastgesteld. Daarna gaan we het ook publiceren op onze website en in de andere media.

Aftrap toeristisch seizoen 2018

Op dinsdag 27 maart was ik aanwezig bij de aftrap van het toeristisch seizoen 2018. Ons eigen Land van Cuijkse Regionaal Bureau voor Toerisme presenteerde de nieuwe promotieplannen en het nieuwe promotiemateriaal. Vele ondernemers uit de branche waren aanwezig en konden hun pakket meteen in ontvangst nemen. Degenen die er niet bij konden zijn worden benaderd door het RBT. Mocht u als ondernemer daar niet op kunnen wachten, dan kunt u natuurlijk ook zelf het initiatief nemen. Van de gelegenheid werd ook gebruik gemaakt om het belang van de LvC enquête te benadrukken. Deze enquête is naar alle LvC-ondernemers in de toeristisch-recreatieve branche toegestuurd en deze dient om te meten hoe de branche zich ontwikkelt. Drie jaar geleden was de nul-meting en nu willen we zicht krijgen of onze inspanningen, zeker ook die van ons onvolprezen OntdekMill, effect hebben. De bedoeling is om het over drie jaar weer te doen: meten is weten!

Glasvezel

De berichten over de aanleg van glasvezel in het Land van Cuijk zullen u de afgelopen weken niet ontgaan zijn; het gaat er echt van komen! Jammer dat onze gemeente in de planning pas aan het einde zit, maar daar zijn goede argumenten voor. Toch kreeg ik de laatste dagen vragen of ik het alsnog voor elkaar had gekregen dat ze bij ons beginnen in de Oranjeboomstraat, zie foto. Ik begrijp de vragen, maar helaas. Deze glasvezel is voor ViaSana.

Dubbele functie

Oh ja, sinds donderdag 29 maart ben ik naast demissionair wethouder ook weer beëdigd als raadslid. Tijdelijk mag ik nu twee functies uitoefenen voor onze mooie gemeente. Ik hoop dat de formatie van de nieuwe coalitie voorspoedig verloopt zodat deze dubbelfunctie van korte duur kan zijn.

(Demissionair) wethouder Jos van den Boogaart