Op maandag 23 april vond er een informatiebijeenkomst plaats over het gebiedsplan de Raam.

In de theaterzaal van Myllesweerd mocht ik als voorzitter van het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk (RBT LvC) een korte introductie geven aan bedrijven en organisaties die in de Raamvallei actief zijn op het gebied van recreatie, toerisme en cultuurhistorie. Op initiatief van het Waterschap Aa en Maas zijn in maart 2015 de gebiedspartijen (o.a. Provincie, gemeenten Cuijk, Grave en Mill, ZLTO, natuurorganisaties, landgoedeigenaren, heemkundekringen, milieuvereniging en het RBT LvC) van start gegaan met de opgaven op het gebied van water, landbouw, natuur, recreatie en toerisme in het stroomgebied van de Raam. Sindsdien is door de partijen hard gewerkt aan de uitwerking van de opgaven. Dit proces heeft geleid tot een zorgvuldig en integraal gebiedsplan waarin de belangen van alle deelnemers zijn behartigd. In het gepresenteerde gebiedsplan is ook volop aandacht voor nieuwe kansen voor recreatie en toerisme. De komende jaren zullen we in goed overleg en in nauwe samenwerking met de recreatieve ondernemers deze mooie kansen moeten gaan verzilveren. Vol enthousiasme en met veel energie bouwen we samen verder aan een goei leven in het Land van Cuijk!

Lid in de Orde van Oranje Nassau

Op donderdag 26 april heb ik Martin Nabuurs telefonisch op de hoogte gebracht over zijn benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Helaas kon ik de Koninklijke Onderscheiding niet persoonlijk opspelden, omdat Martin Nabuurs op dat moment in Suriname verbleef. De uitreiking gaat alsnog gebeuren op dinsdag 15 mei in Wilbertoord. Martin heeft de onderscheiding ontvangen voor zijn indrukwekkende lijst aan vrijwilligerswerk bij onder andere de carnavalsvereniging, de Lokale Omroep Mill, de Toneelvereniging Vier in één en de Jeugdvereniging Wilbertoord. Nogmaals van harte gefeliciteerd Martin!

Koningsdag en Jeugdlintje

Stichting Kinderfeesten Mill was op vrijdag 27 april de organisator van de viering van Koningsdag in Mill met veel leuke activiteiten. Nadat iedereen zich had verzameld op het plein voor Myllesweerd zorgde Muziekvereniging St. Willibrord voor een feestelijke stemming. Om 10.00 uur mocht ik de officiële opening verrichten met een woord van welkom en het hijsen van de Nederlandse vlag. Verder mocht ik samen met Hannah en Sven een Jeugdlintje uitreiken aan Miekie de Wit (8 jaar) uit Mill. Het Jeugdlintje is een initiatief van de Jeugdgemeenteraad en bedoeld voor kinderen die iets bijzonders hebben gedaan, een heldendaad hebben verricht, iemand hebben geholpen of iets speciaals voor een goed doel hebben gedaan. Dit jaar is Miekie onze superheld, omdat ze het op haar school opneemt voor kinderen die worden gepest en ze een autistische klasgenoot heeft geholpen met zijn schoolwerk. Nogmaals van harte proficiat Miekie! En een persoonlijke hartenkreet: reken af met pestgedrag!

Dodenherdenking en Bevrijdingsdag

In dit geval blik ik ook even kort vooruit, want op 4 mei herdenken we en op 5 mei vieren we onze vrijheid. Als voorzitter van het Comité 4 en 5 mei nodig ik u van harte uit voor de samenkomst ter herdenking van de gesneuvelde militairen en omgekomen burgerslachtoffers ten gevolge van de gevechtsacties op 10 en 11 mei 1940 te Mill. Ook herdenken we de slachtoffers van geweld en oorlogen waarbij Nederland als deelnemer, sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, betrokken was en is bij vredes- en opbouwmissies overal ter wereld. Dit jaar vindt de herdenking plaats op de nieuwe locatie: Park Acaciahof in Mill. Om 19.00 uur begint de herdenkingsdienst in de St. Willibrorduskerk, waarna om 19.45 uur de herdenkingsplechtigheid in het park begint. Houdt u er rekening mee dat alle winkels op 4 mei om 19.00 uur gesloten zijn. Op 5 mei vieren we onze vrijheid met diverse festiviteiten in onze gemeente.

Vrijheid heeft je aandacht nodig.
Geef vrijheid door!