Op dinsdagochtend ontvingen wij 28 enthousiaste leerlingen van de groepen zes van de Schare uit Sint Hubert en de Klimop uit Wilbertoord aan een mooi gedekte ontbijttafel in ons gemeentehuis. De kinderen waren bij ons voor het burgemeestersontbijt dat ieder jaar als onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt wordt georganiseerd. Een gezonde start van de dag is heel belangrijk, niet alleen voor ons als volwassenen maar zeker ook voor kinderen. Daar is tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt aandacht voor. Niet alleen op ons gemeentehuis werd ontbeten, ook in ruim 200 andere gemeentehuizen waren er ontbijtsessies en natuurlijk ook op heel veel scholen. Leuk om hier onderdeel van uit te mogen maken. Het ontbijt in onze raadzaal was niet alleen lekker, leerzaam en gezond maar ook heel gezellig!

Paviljoen De Kuilen

Afgelopen donderdag stond er weer een raadsvergadering op het programma. Op de agenda stond onder andere de begroting van onze gemeente. Tijdens deze raadsvergadering werden mij ook vragen gesteld over het paviljoen bij de Kuilen. Dit paviljoen werd tot voor kort gerund door RAM Recreatie. Nu het contract met de RAM is afgelopen zijn we op zoek naar een nieuwe beheerder van het paviljoen. Inmiddels hebben zich vier belangstellenden hiervoor gemeld. Zeer binnenkort hebben we met alle belangstellenden individuele gesprekken om te kijken welke ideeën en plannen deze ondernemers hebben voor het paviljoen. Wie het paviljoen in de toekomst gaat runnen wordt daarna snel duidelijk. Wat in ieder geval zeker is, is dat het paviljoen weer draait op (uiterlijk) 1 januari 2019, zodat we bij de Nieuwjaarsduik weer kunnen genieten van een hapje en drankje!. Maar hopelijk al eerder!

Zelfbeheer in groen

Tijdens de raadsvergadering was er ook veel aandacht voor reacties van enkele wijk- en dorpsraden op het bericht over ‘Zelfbeheer in groen’. Via een krantenartikel wilden wij inwoners enthousiast maken voor een rol in het onderhoud van de openbare ruimte in de eigen woonomgeving. In dit bericht kon u ook lezen dat wij daarin een rol zien voor de wijk- en dorpsraden. Helaas is de communicatie hierover met de wijk- en dorpsraden niet goed verlopen, daar hebben zij op gereageerd en dat snappen wij. Daarom gaan we met de wijk- en dorpsraden een nieuwe start maken in dit project, een herstart. Zodat zij beter geïnformeerd en betrokken zijn.

De berichtgeving leverde ook enkele enthousiaste reacties op van inwoners die graag met ons in gesprek gaan over de de mogelijkheden en kansen die het mede beheer van de openbare ruimte in de eigen woonomgeving kunnen opleveren. We zien al mooie voorbeelden. En daar waar het al wordt gedaan, merken we dat buren elkaar stimuleren en het leuk vinden om hier samen een bijdrage aan de te leveren.