Computerhulp Van Langenboomse Zorg Centraal bij D’n Inloop in De Wis in Langenboom op donderdagmiddagen van 13:30 tot ca. 14:30 uur voor advies en hulp bij het gebruik van mobiele telefoon, tablet en laptop/pc van elk merk en model.

Als het -ondanks alle voorzorgen en voorzichtigheid- toch een keer verkeerd gaat met je pc of laptop is het mogelijk om hem terug te zetten naar een fabrieksherstel met een herstel-USB:
1. Plaats een USB-stick van minimaal 16 Gb in de pc en geef het een duidelijke naam, bijvoorbeeld: ‘HERSTELSTATION laptop’.
2. Tik op de Windows toets en typ: ‘herstelstation’
3. Klik in de linkerkolom op: ‘Herstelstation bureaublad-app’
4. Klik in het volgende scherm op: ‘Ja’
5. Antwoord bevestigend op de vraag of ‘HERSTELSTATION Laptop’ (gevolgd door een letter tussen haakjes) gebruikt mag worden als herstelstation
6. Volg de instructies en wacht rustig af.
7. (Dit kan een uurtje duren!)
8. Berg de geheugenstick op een veilige plaats op zodat niemand ‘per ongeluk’ alles wist of er iets bij op zet. (en daarmee onbruikbaar maakt als herstelstation)
9. Denk eraan om na elke grote update van het besturingssysteem het herstelstation te vernieuwen.

De computer of laptop herstellen met behulp van de herstel USB:
1. Plaats de ‘HERSTELSTATION laptop’ USB in de pc of laptop
2. Open met WIN+i het Windows Instellingen scherm
3. Klik op: ‘Bijwerken en beveiliging’
4. Klik in de linkerkolom op: ‘Systeemherstel’
5. Klik onder ‘Geavanceerde opstartopties’ op: ‘Nu opnieuw opstarten’
(Ook dit duurt een uurtje)

Heb je hierover vragen of kun je hulp in de digitale wereld gebruiken? Kom gerust naar d’n Inloop! Breng de laptop, tablet of mobiele telefoon mee. Bij een kopje koffie of thee proberen we uw vragen te beantwoorden of advies te geven zodat u optimaal gebruik maakt van de digitale wereld. Ons advies en hulp én de gezelligheid zijn gratis.