Bloemsierkunstenaar Ralf Berends geeft twee workshops "Kerst-arrangement" maken op Kasteel Tongelaar op zondag 9 december, om 11:00 en 13:00 uur.

Ralf gaat dat doen in de sfeervolle Jachtkamer van het kasteel, volgens de laatste kersttrends van 2018. Iedereen maakt op zijn eigen manier een bloemstuk met verse bloemen in een houten bak. Het tafelstuk wordt heel natuurlijk en past daarmee perfect in het thema ‘Scandinavische Kerst’.

Kersttrends spotten met Ralf Berends

Als je gek bent op kerst - zoals Ralf Berends - dan ben je al vroeg in het jaar op pad om te zien welke trends we kunnen verwachten. De plaatsen waar Ralf zich daarvoor laat inspireren zijn o.a. Bloemenbureau Holland, de kerstbeurzen in Frankfurt en Parijs en natuurlijk trendwatcher Lidewij Edelkoord.
Ralf: “Het kerststuk wat ik dit jaar op Kasteel Tongelaar ga maken past helemaal in de Scandinavische trend, maar ik hoop dat iedereen er wel zijn eigen draai aan gaat geven in de workshop.” Tijdens de beursbezoeken en inspiratie-reisjes vond Ralf de volgende kersttrends voor ons:

Emerald Green

Naast het traditionele kerst-groen is ook Emerald Green helemaal trend nu. Een schitterende warme kleur die heel mooi te combineren is met koper, wit of goud. Deze kleuren passen heel goed bij de koloniale inrichting en bij groendecoraties zoals goud geverfde varens, palmblad en eucalyptus.

Industrieel

Roestbruin en chocoladebruin in combinatie met staalblauw of het donkere blauw van een sterrenhemel. Deze trend is stoer en rustiek tegelijk. Frisse, geometrische en futuristische vormen passen hier heel goed bij. Denk ook aan materialen als glas, koper, bronzen bloemen als de dahlia.

Roze en grijs

Wol, linnen, schapenvachtjes en steen. Deze materialen in grijstinten en roze passen helemaal bij een minimalistisch en comfortabel interieur. Veel pasteltinten

Scandinavisch wit

Het kerststuk van de workshop vorig jaar was ook al winters wit. Deze trend zet door in 2018. Met natuurlijke blauw en bruintinten. Denk even aan een ochtend stilleven van de natuur met een laagje sneeuw; precies die kleuren! Je ziet dit veel in sobere Scandinavische interieurs terug komen. Landelijk, duurzaam en Zweeds. De Scandinavische stijl doet het natuurlijk ook heel goed met traditioneel groen en rood. Rode of zwart papieren slingertjes met een beetje hulst aan de muur, witte kaarsen in rood appeltje en naambordjes in een dennenappel op tafel; “God jul” oftewel vrolijk Kerstfeest allemaal!

Reserveren workshop op Kasteel Tongelaar

Reserveren voor de kerstworkshop op Kasteel Tongelaar kan bij Ralf Berends. In de winkel in de Hoogstraat in Mill of via een mailtje Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Ralf geeft een workshop om 11:00 uur en 13:00 uur. Kosten, inclusief materialen, koffie of thee met iets lekkers erbij en tijdens en na afloop een hapje en drankje zijn €45.00 per persoon. Bij voldoende animo geeft Ralf nog een extra workshop op zondag 16 december.

www.kasteeltongelaar.nl