Zoals bekend, is D'n Inloop (in gemeenschapshuis De Wis) in Langenboom elke donderdagmiddag open, met de mogelijkheid voor een praatje, een spelletje, kortom gezellig samenzijn.

Ook is er elke donderdag van 13.30 tot 14.30 uur de mogelijkheid om hulp te vragen bij problemen met uw computer, laptop, tablet, mobiel etc.

Die vragen kunnen overal over gaan, bijvoorbeeld:

Wanneer verschijnt Windows 10 1809?

Zoals je misschien weet verschijnt er elk halfjaar een grote update van het Windows 10-pakket door de firma Microsoft. Normaal gesproken gebeurt dat in maart (03) en september (09). De update van maart (1803) hebben de meeste mensen op hun computer staan. Je kunt dit controleren door in te typen, bij het zoekicoontje (de loep): instellingen voor Windows Update <enter> en vervolgens te kiezen voor:
de Windows toets ingedrukt te houden, -na elkaar- de letters ‘x’ en ‘y’ te typen en de Windows toets weer los te laten. In het scherm wat daarmee geopend wordt staan onder de kop: ‘Windows-specificaties’ de Editie en versienummer van het besturingssysteem. Versie 1803 is de voorjaarsupdate.

Maar hoe zit het nu met Windows 10 1809, ofwel de september-update. Deze was begin oktober al handmatig te downloaden maar al snel bleek dat er fouten inzaten: soms worden er bestanden verwijderd!
Na nog diverse problemen en oplossingen lijkt Microsoft nu zover dat ze eindelijk versie 1809 gaan vrijgeven.
Wat moet de gebruiker doen? Niets. Ga niet zelf handmatig proberen updates te pakken zien te krijgen. Wacht rustig af, als jouw machine is ingesteld om automatisch de update te ontvangen, dan komt die vanzelf binnen en krijg je bericht.

Nog vragen?

De computerhulpgroep is elke donderdagmiddag van 13.30 tot 14.30 uur aanwezig. Neem het apparaat mee, (met eventueel de oplader). Onder het genot van een kop koffie of thee, zullen we proberen uw problemen op te lossen, vragen te beantwoorden, te begeleiden waar mogelijk, of advies te geven.

Behalve de gratis adviezen en hulp, is het ook elke donderdagmiddag heel gezellig!