In de sfeervolle Plaza van het Cultureel Centrum Myllesweerd was het op dinsdag 11 december jl. een gezellige drukte.

Velen waren getuigen van een wel heel bijzonder optreden van in totaal 21 leerlingen van alle leeftijden. Een noemer hebben deze muzikanten in spé gemeen, zij volgen allemaal de muziekopleiding bij de plaatselijke Muziekvereniging St. Willibrord.

Voorspeelavond

Eenmaal per jaar wordt er door de opleidingsdocenten en leerlingbegeleiders van de Muziekvereniging een voorspeelavond georganiseerd. Helaas waren een paar leerlingen verhinderd. Enkele leerlingen zijn in september pas gestart met de opleiding. Anderen hebben al 1 jaar of al wat langer les en dit verschil was ook te horen. Voor publiek spelen is moeilijk maar dat werd door iedereen, ongeacht het aantal lesjaren, wel heel erg knap gedaan! Opmerkelijk was dat een van de docenten een oud-leerling, nu spelend bij de Muziekvereniging, op deze voorspeelavond weer terug zag. Zij speelde met een leerling, samen op klarinet, een duet wat bestemd is voor haar muziekexamen in januari. Dit mag terecht gezien worden als de kroon op het werk.

Een andere leerling op altsax maakte er, na het spelen van zijn muziekstuk o.b.v. zijn docent op piano, een ware one-man show van en speelde als toegift het nummer verder uit zijn hoofd, sprong op een verhoging en verliet vervolgens al dansend en spelend de zaal onder luid applaus van het enthousiaste publiek. Ook leerlingen met trompet en bariton en zelfs leerlingen van het slagwerk lieten het beste van zich horen.

Het repertoire was niet altijd even gemakkelijk maar wel afgestemd op het niveau van de leerling. Met de kerstdagen in het vooruitzicht werd het publiek verrast met een diversiteit aan kerstliederen. In een duet of solo met o.a. O, Holly Night, Rudolf the Rednose Rendier en Feliz Navidad. Sommige lieten zelfs een ware medley van liedjes horen waarbij het publiek van harte werd uitgenodigd om de titels te raden. Een ding is zeker, het zijn allemaal kanjers met heel veel enthousiasme en passie voor muziek. En met heel veel trots zag je iedereen in het publiek dan ook genieten van alle optredens.

Woord van dank

De voorzitter van de vereniging, Jolanda Hermans, merkte in haar toespraak terecht op dat docenten, ouders, grootouders en partners als geen ander weten hoeveel uren van repeteren hieraan vooraf zijn gegaan. Naast de complimenten en dankwoord aan de docenten en leerlingen was er ook een hartelijk woord voor van dank alle aanwezige familieleden of kennissen. Ook de leerlingbegeleiders van de Muziekvereniging St. Willibrord, Mark en Ine Weren werden niet vergeten in haar toespraak. Zij steken heel veel tijd en energie in het contact tussen de docenten en de Muziekvereniging, zij zijn het aanspreekpunt voor ouders van de leerlingen en begeleiden de leerlingen gedurende de hele opleiding en binnen het leerlingenorkest.

Iedereen kan terugkijken op een zeer geslaagde, sfeervolle voorspeelavond door de leerlingen met hun docenten van de muziekopleiding van Muziekvereniging St. Willibrord. Een avond van kwalitatief hoog niveau, durf en enthousiasme, met héél veel talent voor de toekomst.