Computerhulp Van Langenboomse Zorg Centraal bij D’n Inloop in De Wis in Langenboom op donderdagmiddagen van 13:30 tot ca. 14:30 uur voor advies en hulp bij het gebruik van mobiele telefoon, tablet en laptop/pc van elk merk en model.

Iets wat weinig mensen beseffen is het gegeven dat de mobiele telefoon, de ‘Smartphone’ maar voor 5% telefoon is, en voor 95% draagbare computer waarmee je op het internet surft en werkt of zelfs je bestanden in de cloud bewerkt. Dat is verwarrend. Daarbij komt dat gebruiksaanwijzingen niet uitblinken in duidelijkheid en vaak de oorzaak zijn van extra vragen. Een van die verwarringen komen we als vraag tegen: “als ik op mijn mobieltje een e-mail wis blijft het toch op mijn computer als ongelezen getoond en ik had toch echt bedoeld dat die ongewenste reclamemail weg moest”. Nu is het mogelijk om op je mobiele telefoon een melding te krijgen dat er een nieuwe e-mail is aangekomen in je postbus bij je provider. Die melding kun je ‘wissen’, met andere woorden: ik heb kennis genomen dat er mail is en zal het later wel lezen.
Anders wordt het als je een smartphone hebt waarop je, naast de optie: “wissen” of: “alles wissen” de mogelijkheid hebt om een ontvangen e-mail te archiveren, verwijderen of beantwoorden.
In het laatste geval is de optie “verwijderen” iets anders dan “wissen”.
Met andere woorden: met “wissen” wis je de aankondiging op je mobiele telefoon en met “verwijderen”, “archiveren” of “beantwoorden” open en bedien je het mailprogramma op je draagbare computer.

Heb je hierover vragen of kun je hulp in de digitale wereld gebruiken? Kom gerust naar d’n Inloop! Breng de laptop, tablet of mobiele telefoon mee. Bij een kopje koffie of thee proberen we uw vragen te beantwoorden of advies te geven zodat u optimaal gebruik maakt van de digitale wereld. Ons advies en hulp én de gezelligheid zijn gratis.