Foto: Cockie Kremers

Na het succes tijdens de Millse kermis, gaan de 6 horecaondernemers in Mill ook carnaval gezamenlijk aanpakken. De eigen deuren blijven gesloten en het feest zal geconcentreerd worden in 4 verschillende sfeervolle feesttempels in het Aldendrielpark in Mill. De toegang is alle dagen gratis.

Café Libre

Eén van deze 6 horecabedrijven is café zaal en eeterij Libre aan de Langenboomseweg. “We hebben er weer erg veel zin in om tijdens carnaval er samen weer een groot feest van te maken,” vertelt Sandra van Bergen van café Libre. “Onze samenwerking vergelijk ik wel eens met voetbal. We spelen ieder in een eigen team, maar met gezamenlijke projecten als kermis, Mill at the Park, Zotte Zomer en nu dus ook carnaval, vormen we gezamenlijk het Nederlands elftal en werken we samen en voor elkaar. Bij onze samenwerking heeft ieder een eigen taak. De ene is goed met administratie, de ander weer met het bouwen en sjouwen en weer een ander is goed in de inrichting. Bij dat alles hebben we assistentie van 0485-events en die zijn weer sterk in het samenstellen van het hele programma.”

Bij een samenwerking als deze is vertrouwen en respect voor elkaar erg belangrijk. Sandra: “We horen vaak van andere kasteleins buiten onze gemeente, dat men echt niet snapt hoe wij dit hier doen. Sommige horecaverenigingen kunnen niet eens vergaderen zonder dat het mis gaat. Wij hebben ook uiteraard wel discussies, want het is best een grote investering dus je wilt alles goed regelen. Maar ieder heeft respect voor de ideeën en opvattingen van de ander.” Sandra geeft aan dat de investering van nu ook een investering voor de toekomst is. “Door samen te werken kun je dit soort feesten ook voor de toekomst behouden en dat is wel belangrijk.”

Bij de opzet van een gezamenlijk carnavalsfeest op één locatie, vond de horeca het wel belangrijk dat iedereen zich er thuis kan voelen. “Daarom zijn er ook vier soorten feestlocaties in het Aldendrielpark. Wil je graag gezellig buurten en wat drinken, dan is het kleinere café de Steek de juiste locatie. Vergelijk het met het pop-up café op het kermisterrein. Ook is er een nog wat grotere kroegtent en vooral de jeugd kan terecht in weer een andere tent en wil je volop hossen en feesten, dan is daar weer de grotere feesttent voor.” Voor de kermis waren er best mensen die wat sceptisch waren over die gezamenlijke aanpak. “Die geluiden horen we nu ook wel, maar net als met de kermis denk ik dat straks na carnaval ook hier iedereen enthousiast over zal zijn. Wij hebben er in ieder geval erg veel zin in.”

5 dagen gratis feest

In het Aldendrielpark aan de hoek Schoolstraat en Beerseweg in Mill is het van vrijdag 1 tot en met dinsdag 5 maart volop feest. Dat totaal 71 uur in 5 dagen, met gratis entree in 4 verschillende feesttempels:

  • Café de Steek, klein gezellig mobiel bruin café
  • Gèrmestal, ‘kleine’ tent met voornamelijk carnavalsactiviteiten
  • Buurvrouw Jansen, mobiele XXL skihut met feestmuziek
  • Feeest!tent, grote tent in carnaval sfeer

Like ook de Facebookpagina Carnaval Mill om op de hoogte te blijven en zie www.carnavalmill.nl.