Foto: Elly Meijnders

Vrijdagmiddag, 22 februari waren de bezoekers en vrijwilligers van de Huiskamer in de Wester “dansend in balans”.

Onder de bezielende leiding van Gerty Jansen deden zij oefeningen op muziek. De vrolijkheid en het plezier van Gerty in het dansen en de muziek sloeg al snel over. Verrassend vonden zij het dat zij aan het eind van de “les” zelfs enkele dansjes konden doen. “Een fijne middag”, vond iedereen.

Bewegen gezond

Uit de praktijk blijkt dat bewegen echt gezond is. Het dansen kan namelijk een positief effect hebben op het ziekteproces van de deelnemer. Dans daagt niet alleen het lichaam maar ook de geest uit. Daarnaast speelt het sociale aspect een rol.

Bijzonder

Op vrijdag, 29 maart heeft de Huiskamer weer een bijzondere middag. Dan zal jong en oud elkaar ontmoeten. De jeugdgemeenteraad komt dan op bezoek in de Havikstraat 1 in Mill. Dan kunnen oma’s en opa’s een mooie middag met hun kleinkinderen doorbrengen.

Standaard

De Huiskamer heeft haar standaard activiteiten elke vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur in wijkaccommodatie De Wester, Havikstraat 1, 5451XG Mill. Een kans voor mensen uit Mill die behoefte hebben aan meer sociale contacten, fysiek misschien wat moeite hebben om hun eigen boontjes te doppen, of mensen die behoefte hebben aan meer gezelligheid en huiselijkheid. Gasten komen in een veilige en warme omgeving voor een kopje koffie, samen buurten, knutselen, de krant lezen, kaarten of andere spelletjes doen, biljarten of film kijken, enz.