Voor het 9e jaar oprij organiseert café Libre aan de Langenboomseweg in Mill op zondag 24 maart een rit voor tractoren van voor 1985.

Deze oldtimer rit werd de andere 8e edities in januari gehouden. Omdat de meeste van de tractoren die deelnamen geen cabine hadden was de rit bedoeld voor de echte stoere koelbloedige tractorbestuurder. Daarom noemde ze het evenement de Blauwbakkusrit.

Lauwbakkusrit

Maar door de komst van het vernieuwde carnaval kwam café Libre niet toe aan het organiseren van deze rit. Doordat de organisatoren van het evenement [café Libre] dus pas later begonnen aan het organiseren van de tocht is het evenement verplaats naar later in het jaar. Dus werd de naam gewijzigd van Blauwbakkusrit naar Lauwbakkusrit. De reden hiervoor was omdat de temperatuur in maart wanneer het nu wordt georganiseerd aangenamer is dan in als het hartje winter is.

De dag van de Lauwbakkusrit ziet er als volgt uit. Op zondag 24 maart beginnen om 13:00 de inschrijvingen. Je kunt je opgeven tot zondag 24 maart 13:00. Kosten bedrag 10,- euro en dat is inclusief 2 consumpties en de maaltijd met stamppot. Als iedereen zich heeft ingeschreven begint de rit om 14:00. Het is een rit van 45 km door de gemeente Mill en Sint Hubert. De tractoren maken de tocht in groepjes van 5.

Feestavond

Café Libre is het begin en het eindpunt. Na de tocht eten de deelnemers vanaf 18:00 boerenkool. Daarna gaan de deelnemers even naar huis. Dit om even de tractor thuis neer te zetten en om op de fiets terug te komen. Zo kunnen de deelnemers helemaal losgaan tijdens de feestavond. Deze feestavond is niet alleen voor de deelnemers maar voor alle geïnteresseerden en is gratis toegankelijk. Samen met DJ Maarten de Groot wordt het een feest tot in de late uurtjes.

Eeterij

Uiteraard is Libre’s Eeterij deze dag ook geopend. Dus café Libre heeft zondag 24 maart voor ieder wat wils. afé Libre hoopt u zondag 24 maart graag te zien bij de Lauwbakkusrit.