Op dinsdag 2 april 2019 organiseert de Werkgroep Autisme Land van Cuijk en Maasduinen een themabijeenkomst in Oeffelt. Wegens de te grote belangstelling voor deze avond in oktober vorig jaar, wordt deze nu nog een keer herhaald.

De bijeenkomst is uitsluitend voor mensen met autisme en hun mantelzorgers. Ook uit onze gemeente Mill en St. Hubert mochten we vorige keer verschillende bezoekers verwelkomen. Men was erg enthousiast over de sprekers van deze avond; de enige kritiek was dat het te kort duurde.

Omdat autisme zich bij vrouwen anders uit dan bij mannen, wordt autisme bij vrouwen vaak niet opgemerkt. Dit leidt ertoe dat vrouwen vaak lang tobben voordat ze weten wat er aan de hand is, met alle gevolgen van dien.

Anke van Schooten, GZ psycholoog en programmaleider Autisme GGZ Oost Brabant, gaat in op de verschillen tussen autisme bij mannen en vrouwen, diagnostiek en behandeling/begeleiding. Daarnaast vertelt een ervaringsdeskundige over haar persoonlijke ervaringen.

Datum: Dinsdag 2 april 2019
Tijd: 19.30u tot 21.30u (zaal open 19.00u)
Locatie: De Kleppenburg, Europlein 4 5441 BK Oeffelt
Kosten: Deelname kost €5,-, incl. 2 consumpties

Aanmelden graag vóór 31 maart via een e- mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. uw naam en het aantal personen waarmee u de bijeenkomst bezoekt.

Meer informatie: Centrum Mantelzorg Land van Cuijk tel. 0485-846739 / www.mantelzorglvc.nl.