Mantelzorg is een van de diensten van de LZC (Langenboomse Zorg Centraal). De doelstelling van de dienst ‘mantelzorg’ is het ondersteunen van de mantelzorgers en het informeren van de Langenbomers over de mantelzorg. Centraal staat het onderkennen en herkennen van de mantelzorger.

Daarvoor worden regelmatig bijeenkomsten georganiseerd. De volgende bijeenkomst is maandag 8 april.

Op 8 april wordt aandacht besteed aan ‘het creëren van een balans’. We weten hoe je moet zorgen voor de ander. Maar het vinden van een balans tussen zorg voor de ander en zorgen voor jezelf is niet gemakkelijk.
Annet Fleers is deskundige in het begeleiden van gesprekken, ze is gespecialiseerd in gesprekken met mantelzorgers. Die ochtend zal zij vertellen en met aanwezigen in gesprek gaan over het creëren van een balans tussen het zorgen voor de ander en zorgen voor jezelf.

Na afloop willen we peilen of er behoefte is, net als in andere dorpen, meerdere gespreksbijeenkomsten te organiseren om elkaars (mantelzorg)ervaringen te delen.

Op 8 april is ook de Wijkverpleegkundige aanwezig Kyara Gijsberts. Mantelzorg is voor ons allemaal, je bent mantelzorger, je wordt het, of je hebt het straks nodig.

Maandag 8 april.
Aanvang 10.00 uur.
Locatie Gemeenschapshuis De Wis in Langenboom.
Je hoeft geen lid te zijn van de LZC en je mag ook aanwezig zijn vanuit andere kerkdorpen uit onze gemeente.
In formatie: Herman Wijdeven tel: 06 - 10800378.