Foto: Maria v.d. Heyden

Het nieuwe seizoen barst weer los op Landgoed Tongelaar met tal van activiteiten in het teken van de natuur.

Sporen zoeken, zaadbommetjes maken, waterwegen bouwen of op pad met de boswachter; op tweede Paasdag heet Brabants Landschap jong en oud van harte welkom op Landgoed Tongelaar in Mill.

Waterwegen en Landwegen

Op tweede Paasdag organiseren Brabants Landschap en IVN traditiegetrouw de ‘Dag van het Landschap’, met gratis wandelexcursies en verschillende natuuractiviteiten voor kinderen van 3 tot 10 jaar. Het thema dit jaar is ‘Waterwegen en landwegen’.
In de kinderuniversiteit bij de boomgaard krijgen kinderen een mini-college in sporen zoeken. De kleintjes kunnen in een zandbak zelf sporen maken met stempels of waterwegen aanleggen met buizen. In het botenhuis kun je zaadbommetjes maken.

Op stap met de boswachter

De natuurgidsen van IVN en Brabants Landschap laten je op hun eigen wijze zien hoe mooi het voorjaarslandschap kan zijn in een anderhalf uur durende wandeling. Welke dieren hebben de lente al in hun bol en wat bloeit er eigenlijk zo vroeg in het jaar? Vanuit Kasteel Tongelaar vertrekken 3 gratis wandelexcursies, die ook geschikt zijn voor kinderen. Er wordt verteld over de flora en fauna, das en ree en misschien spotten we de wielewaal of een ijsvogeltje. De excursies starten om 12.00 uur, 13.30 uur en 15.00 uur* en duren anderhalf tot twee uur.

Zelf op pad met de Vossenstrekenapp

Gezinnen kunnen avontuurlijk op pad met de 'Vossenstreken app’. Kasteel Tongelaar is één van de 12 Brabantse locaties uit de wandelapp die je gratis kunt downloaden. Dat moet je wel thuis van te voren doen, want Tongelaar heeft nauwelijks wifi. Je kunt kiezen uit drie thema-routes van 3,2 km: “Da’s pas speuren” over de das, “Vliegende Rovers” over roofvogels en “Akkers en graan” over het boerenleven in het verleden rondom het kasteel.

Praktische informatie

Reserveren is niet nodig. Deelname is gratis en leuk voor het hele gezin! Trek je laarsjes aan en kom mee naar buiten op Tweede Paasdag, dan vieren we het voorjaar!
Adres: Tongelaar 12 Mill, autonavigatie Hoogedijk Mill invoeren.
Parkeren op de grote parkeerplaats voor de slagbomen. Vanaf daar is het nog 7 minuten wandelen naar het kasteel.

Nieuwe openingstijden

Elke woensdag van 11.00 - 16.00 uur en elke zondag van 10.00 - 18.00 uur. Overige dagen alleen op reservering voor groepen, bruiloften, feesten, diners, vergaderingen, etc.