Op donderdag 2 mei wordt er om 14.00 uur opnieuw een wandeling in de Beweegtuin in Mill georganiseerd speciaal voor de Opa’s en Oma’s met hun kinderen en kleinkinderen.

Hierbij kan iedereen kennis maken met het bijzondere gebied en de mooie natuur vlakbij het centrum in de Groespeel en Kanaalzone. Iedereen kan op zijn of haar manier meedoen, kinderen kunnen als ze willen onderweg klimmen en klauteren, door de plassen banjeren. De ouderen ook natuurlijk, iedereen mag op eigen wijze meedoen, niets moet! Marcel Peters, bekend met het gebied en voorzitter van Stichting Beweegtuin, is degene die u de weg wijst.

Historisch

Omdat dit gebied ook historisch, met name in de oorlog, veel waarde heeft zal ook iemand van Sporen van de oorlog meelopen. Dit om de deelnemers wijzer te maken over al hetgeen zich hier afgespeeld heeft.

Start

De start is donderdag 2 mei om 14.00 uur bij de bloklandbunker aan de Langenboomseweg, vanuit centrum van Mill, net over de brug aan de rechterzijde. De tocht duurt tot ongeveer 16.00 uur en tevoren aanmelden is niet nodig. Advies is om de kinderen kleren (lange broek) aan te geven die nat mag worden met gymschoenen en als u zelf als volwassene ook met de kids mee wilt doen, kunt u hier ook rekening mee houden.

Geocaching

Mede op initiatief van Arno van Hout is er onlangs een cache geplaatst in de Beweegtuin. Zo vinden ook spelers van Geocaching de weg naar de Beweegtuin. Geocaching is een avontuurlijk spel voor handheld GPS en Smartphone (minder geschikt) gebruikers. Het basisidee is dat personen of organisaties caches (een ‘schat’) verstoppen en de locaties van deze caches delen door op internet hun exacte positie te melden. Andere GPS gebruikers gebruiken deze coördinaten om deze caches te vinden. Een cache is verstopt in een voorwerk waar een logboek in past en die ruimte biedt aan ruilitems. U doet aan Geocaching? Bezoek dan ook de Beweegtuin!

QR-codes

In de Beweegtuin staan diverse sport- en beweegtoestellen. Om iedereen uit te leggen welke mogelijkheden er zoal zijn met deze toestellen, zijn er filmpjes gemaakt. Bij elk toestel komen binnenkort bordjes met daarop een QR-code. Door deze met de mobile telefoon te scannen, start er een filmpje waarbij men kan zien welke oefeningen er zoal gedaan kunnen worden.

Demonstratie

Zaterdag 18 mei is er in City Resort aan de Hoogveldseweg in Mill het Gezond Leven Event. Bij het doel van die beurs past ook de visie van de Beweegtuin. Vandaar dat enkele bestuursleden van Stichting Beweegtuin die zaterdag enkele malen een korte rondleiding zullen verzorgen door de Beweegtuin. Deze start vanaf 11.30 uur elk uur bij de hoofdingang van City Resort en zal ongeveer 20 minuten duren. Tijdens deze rondleiding krijgt u meer informatie over de Beweegtuin, de toestellen, de werking hiervan en de toekomstplannen van deze stichting.

Meer weten? Like dan de Facebookpagina en bezoek 18 mei het Gezond Leven Event!