Zoals bekend, is D'n Inloop (in gemeenschapshuis De Wis) in Langenboom elke donderdagmiddag open, met mogelijkheid voor een praatje, een spelletje, kortom gezellig samenzijn.

Ook is er elke donderdag van 13.30u tot 14.30u de mogelijkheid om hulp te vragen bij problemen met je computer, laptop, tablet, mobiel etc. Die vragen kunnen overal over gaan, bijvoorbeeld:

Wat moet ik doen met een betaalverzoek van € 0,01?

Pas op voor phishing via betaalverzoeken!
De politie waarschuwt voor een nieuwe manier van phishing. Criminelen proberen via betaalverzoeken achter je gegevens te komen. Ga je in op deze verzoeken, dan beschikken de fraudeurs over je gegevens en kunnen ze geld van je rekening halen.
VOORBEELD: Je biedt iets te koop aan op bijvoorbeeld Marktplaats.nl.
Bij de advertentie staat je telefoonnummer. Een fraudeur neemt via WhatsApp contact met je op omdat hij zogenaamd geïnteresseerd is in jouw product. Hij geeft aan dat hij eerder slachtoffer is geworden van oplichting en vraagt aan jou, de verkoper, je te laten verifiëren door middel van een betaling van 0,01 euro.
De fraudeur stuurt je vervolgens een link voor een betaalverzoek, dat LIJKT op een legitiem betaalverzoek van Tikkie, ING of Rabobank. Dit is niet het geval. Als je er op klikt, kom je op een iDEAL phishingwebsite die wederom sterk kan lijken op de echte sites.
Je vult de betaalgegevens in en denkt dat je een betaling doet, maar op het moment van verzenden krijg je een foutmelding te zien en word je gevraagd om het opnieuw te proberen. Iedere keer dat je op 'verzenden' klikt, krijgt de fraudeur je gegevens 'real-time' binnen en gebruikt hij dit om in te loggen en betalingen te doen van jouw rekening.

Hoe voorkom je betaalverzoekfraude?

Ga nooit in op betaalverzoeken van iemand die je niet kent. Mocht je toch gebruik willen maken van betaalverzoeken bij het verkopen van spullen, dan raadt de politie aan om gebruik te maken van je eigen bankomgeving of app. Vul daar het bedrag in en maak het over naar de koper.

Nog vragen?

De computerhulpgroep is elke donderdagmiddag van 13:30 tot 14:30 aanwezig. Neem het apparaat mee, (met eventueel de oplader).
Onder het genot van een kop koffie of thee, zullen we proberen je problemen op te lossen, vragen te beantwoorden, te begeleiden waar mogelijk, of advies te geven.

Behalve de gratis adviezen en hulp, is het ook elke donderdagmiddag heel gezellig!