Donderdagavond 16 mei organiseert het Ondernemers Collectief Mill weer een ondernemers-netwerkavond. Dit in Grandcafé ’t Lagerhuis aan de Beerseweg in Mill. Te gast is die avond Bram Moszkowicz.

Inloop vanaf 20.00 uur, aanvang programma 20.30 uur. Toegang is gratis, aanmelden gewenst. Dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of tel. 0485-325634.

Bram Moszkowicz

De man die ooit gold als de meest populaire en charismatische strafadvocaat van Nederland, viel diep na de schrapping door het Hof van Discipline, maar richtte zich op en ziet tegenwoordig weer de zonzijde van het leven. In Mill vertelt de mediagenieke jurist aan de hand van presentator Eddy van der Ley over pieken, dalen, levenslessen en (zijn huidige) ondernemerschap.

Hij was het zondagskind van de Nederlandse strafadvocatuur. Bestierde als ondernemer een succesvol advocatenkantoor aan de Amsterdamse Herengracht. Had cliënten als PVV-leider Geert Wilders, de Surinaamse legerleider Desi Bouterse, de vermoorde vastgoedmagnaat Willem Endstra, criminelen als Heineken-ontvoerders Cor van Hout (eveneens vermoord) en Willem Holleeder, maar ook pakweg celeb Patty Brard en topvoetballer Robin van Persie.

Moszkowicz, telg uit een fameus Maastrichts advocatengeslacht, wist veel zaken te winnen, op grond van zijn grote verbale kwaliteiten en dito overredingskracht. Hij was ook omstreden. Het dansje dat hij met de Surinaamse legerleider Desi Bouterse opvoerde in een hotel in Paramaribo, viel niet bij iedereen in goede aarde. En dat hij zowel Willem Endstra als Willem Holleeder (diens vermeende afperser) verdedigde, leidde tot hevige kritiek en een klacht van de familie van vastgoedmagnaat Endstra. Het verleidde de toenmalige Quote-hoofdredacteur Jort Kelder ertoe Moszkowicz af te schilderen als ‘maffiamaatje’. In 2007 stopte de in Amsterdam zetelende strafadvocaat met de verdediging van Holleeder.
In de jaren erna boekte hij nog tal van successen. Zo wist Moszkowicz in 2011 PVV-leider Geert Wilders te vrijwaren van strafvervolging wegens haat zaaien en discriminatie. In dit proces wraakte hij met succes de rechtbank van Amsterdam.
De keerzijde van het succes diende zich een jaar later aan. De Raad van Discipline sprak uit dat Moszkowicz uit zijn ambt diende te worden ontheven, een eis die in 2013 door het Hof van Discipline werd bevestigd. De strafadvocaat zou te vaak contante betalingen van meer dan 15.000 euro niet hebben gemeld, niet voldoende studiepunten hebben behaald en zijn administratie niet op orde hebben.
Omdat hij een conflict met de belastingdienst in zijn nadeel beslecht zag, en tot teruggave van een fors bedrag werd veroordeeld, leek Moszkowicz op vele fronten genadeloos van zijn voetstuk te tuimelen, maar hij zette niet bij de pakken neer, richtte zich op en verdient – na een kort politiek avontuur bij VoorNederland (VNL) – zijn boterham als schrijver, spreker en juridisch adviseur.

Moszkowicz is nog steeds veelgevraagd spreker op de Nederlandse tv én op bijeenkomsten in den lande. Ook in Mill is hij een opvallende, uitgesproken verschijning. De ex-topadvocaat vertelt, aan de hand van interviewer Eddy van der Ley, over facetten als veerkracht en het overwinnen van tegenslagen. Hoe gaat hij daar mee om? Welke levenslessen heeft hij uit de voorbije, turbulente periode getrokken? Verder kan het publiek zich volop in het gesprek mengen. Moszkowicz beantwoordt zonder remmingen vragen van de aanwezigen. En na afloop is er een Meet & Greet.

Meer weten over het Ondernemers Collectief Mill? Of wilt u als ondernemer lid worden van OCMill? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., like de Facebookpagina en zie www.ocmill.nl.