Onder een hobby wordt in het algemeen een ontspannende activiteit verstaan die men in zijn vrije tijd uitoefent en die men graag doet.

Hobby’s worden uitgeoefend uit interesse en voor het plezier, niet als betaald werk. Het grootste deel van onze vrije tijd besteden we aan mediagebruik: tv kijken en internetten. Nederlanders met een hobby geven daar gemiddeld ruim 800 euro per jaar aan uit

Het leuke van hobby’s is natuurlijk dat ze geen enkel nut hoeven te hebben. Je doet het puur voor de lol, de ontspanning en het plezier dat je er van hebt. Door je hobby uit te oefenen ontspan je en dat is natuurlijk weer goed voor je lichamelijke en mentale welbevinden!

Andere mensen leren kennen: Met stip op nummer 1 staat dat hobby’s je in contact kan brengen met mensen met dezelfde interesse. Het kan heel gezellig en leuk zijn om ervaringen uit te wisselen. En als je bijvoorbeeld net verhuisd bent, is je aansluiten bij een vereniging met mensen met dezelfde interesse een uitstekende manier om nieuwe mensen te ontmoeten met wie je iets gemeenschappelijk hebt.

Nieuwe vaardigheden aanleren: Hobby’s zijn in de regel ook meteen een mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen en iets nieuws te leren. Toen ik ging breien, las ik bijvoorbeeld allerlei boeken over breien. En ik leerde breien, ook al was ik er dan niet goed in. Hetzelfde gold bij mij voor hardlopen! Toen ik net begon las ik elk boek over hardlopen dat ik kon vinden. Er ging echt een wereld voor me open.

Gevoel van voldoening: Zeker als je activiteit leidt tot een tastbaar resultaat kan dat een prettig gevoel van voldoening geven. De mogelijkheden om leuke hobby’s te kiezen zijn echt eindeloos! Er is voor ieder wat wils. Zelfs al denk je misschien: ‘Ik ben niet geschikt voor een hobby,’ dan nog is er ook voor jou een leuke activiteit mogelijk! Muziek: muziek luisteren, kan een hobby zijn, of zelf een instrument bespelen.

Stel nou dat je geen hobby’s hebt. Maar je wilt er wel graag eentje hebben. Hoe pak je dat dan aan? Dat is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Pak een pen en papier en schrijf alles op wat je interessant of leuk vindt. Laat je daarbij niet hinderen door realiteitszin. Schrijf echt alles op wat je leuk vindt.

Wat is de oplossing, wat is wijsheid? Gewoon deelnemer worden van het Senioren Hobby Centrum in Mill. Daar vind je 23 hobby mogelijkheden, gezellige mensen van jouw leeftijd. Samen iets doen, geeft je de voldoening en een prettig gevoel. Niets moet-alles mag!

Wil jij ook bij zo organisatie? Inschrijven is nu mogelijk voor het nieuwe seizoen dat start op 2 september. Even bellen/mailen Ans Bardoel Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. meer info: www.seniorenhobbycentrum.nl / www.jeugdhobbycentrum.nl.