Onder grote belangstelling werden vrijdag 10 mei de leden van de Vriendenkring van muziekvereniging Amicitia in het repetitielokaal Ut Bloasschuurke door het Bestuur bij gepraat. Daarom had men de vlag uitgehangen.

Bij binnenkomst was er voor iedereen koffie en thee met een lekker stuk vla. Voorzitter Beelen vertelde in blokken over de stand van zaken aangaande de muziekvereniging. De pauzes tussen de blokken werden opgevuld door leerlingen van de eigen muziekopleiding. Sanne Jans, Esther van Schijndel, Lina van Schijndel, Felix van Schijndel en Oscar van Schijndel speelden prachtige solo’s. Van Cool Cat tot the Entertainer. Beelen onderstreepte het belang van de Vriendenkring, niet alleen het financiële aspect maar ook de betrokkenheid over en weer geeft een goeie gezonde binding in het dorp. Verder vertelde hij dat onder andere uit de opbrengst van de Vriendenkring in 2018 een Selmer Altsax aangekocht is voor een lid van de muziekvereniging Koen Obereye welke zijn diploma D gehaald had. Voor 2019 staat een Vibrafoon of een Klokkenspel op het verlanglijstje. Het ligt in de bedoeling dat de Vrienden zelf mogen kiezen. Verder vertelde Beelen dat het goed gaat met de vereniging. Zowel de slagwerkgroep als het orkest groeien in ledental. De vereniging heeft goede deskundige dirigenten. De eigen opleiding samen met de drie muziekverenigingen loopt erg goed en is nog steeds een succes te noemen. Ook het project 30+ klas waarbij mensen op latere leeftijd nog een muziekinstrument leren bespelen loopt naar volle tevredenheid. De leerlingen zijn enthousiast. Er zijn inmiddels 2 edities en de leerlingen van de 1e editie spelen zelfs al 1x in de maand met het orkest mee.

Na afloop was er nog een hapje en een drankje en werd José de Veth letterlijk en figuurlijk in de bloemen gezet. José de Veth spant zich al jaren in voor de Vriendenkring en Sponsoren. Het leeuwendeel van de organisatie van deze zeer geslaagde avond is in handen van Jose. Voorzitter Beelen bedankte haar voor al dat vele werk en sloot af met het gegeven dat men in Langenboom trots mag zijn op zo’n mooie bloeiende muziekvereniging met zo’n grote achterban.

Wilt u ook vriend worden van muziekvereniging Amicitia, welke binnen korte tijd haar eeuwfeest viert, neem dan contact op met Jose de Veth of stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..