Dit jaar is het eindelijk zover: Charlotte van Daal uit Sint Hubert gaat samen met haar moeder Miriam meedoen aan de Alpe d’HuZus.

Via bekenden kwam familie van Daal in aanraking met BIG Challenge, farmers against cancer, en besloten ze bij dit mooie initiatief aan te sluiten. “Boeren zorgen tenslotte voor ons dagelijks eten en een mooi platteland waar we lekker kunnen wandelen,” zegt Charlotte. BIG Challenge is het grootste team binnen Alpe d’HuZes en doet dit jaar voor de 11e keer mee. Op woensdag lopen Charlotte en Miriam de Alpe d’HuZus; eenmaal de berg op en op donderdag helpen ze als vrijwilliger bij Alpe d’HuZes als deelnemers zo vaak mogelijk de berg op lopen of fietsen. ‘Ik doe mee omdat ik zelf in mijn directe omgeving ook te maken heb gehad met de ziekte kanker. Gelukkig heb ik alleen de goede afloop mee mogen maken, maar andere mensen om mij heen hebben dierbare verloren door een minder goede afloop. Door mee te doen hoop ik een steentje bij te kunnen dragen aan de dag waarop we hopelijk kunnen zeggen dat kanker te genezen is,” zegt de 21-jarige Charlotte.

Feest bij de Wissel

De afgelopen tijd is ze druk geweest met geld inzamelen om het streefbedrag van € 666,- te halen. Samen met bestuur van de Wissel en de Dj’s: Silsation, Blackfout en DJ Stiek organiseert Charlotte nog een feest op vrijdag 31 mei om nog meer geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker. Ook de Dj’s dragen deze avond op vrijwillige basis hun steentje bij. Geld in zamelen door middel van een feestje is natuurlijk nooit verkeerd!

Natuurlijk heb jij ook in een drankje, en wat degelijke dansjes.. Charlotte hoopt jullie 31 mei te zien in de Wissel in Mill. Aanvang: 21:00 uur, de entree is een vrijwillige bijdrage die 100 procent naar KWF gaat!