In de gemeente Mill en Sint Hubert zijn momenteel een aantal werkgroepen actief die aandacht willen geven aan situaties waarin mensen met dementie en hun mantelzorgers in verkeren.

Nederland vergrijst en het aantal personen met geheugenproblemen neemt fors toe. Vandaar dat er in Mill, en niet alleen in Mill maar ook in Grave en Cuijk, een werkgroep is opgericht die met diverse groepen in gesprek is gegaan hierover. (verenigingen, buurtschappen, wijkraden etc.)

Ook ondernemers kunnen hierbij een belangrijke rol spelen. Waar het voornamelijk om gaat, wat moet ik doen als er zich een situatie voordoet in een winkel of bij een bedrijf met iemand die dementie heeft. Hoe reageren wij hierop. Daarom neemt Ondernemers Collectief Mill in samenwerking met www.samendementievriendelijk.nl het initiatief om een training te geven aan hun leden en medewerkers.

In deze interactieve training leer je meer over dementie en hoe je mensen met dementie kunt herkennen. Vervolgens ga je aan de slag met situaties uit de praktijk. Hoe reageer je bijvoorbeeld als iemand steeds dezelfde vragen stelt? Of als iemand vraagt naar zijn overleden vrouw? In deze training leer je hoe je goed kunt omgaan en contact kunt maken met mensen met dementie.

De training wordt gegeven door twee ervaren speciaal opgeleide trainers. Er is nog beperkt plaats voor deze training op woensdagavond 26 juni in zorgcentrum Aldenhorst (Pantein) in Mill, maar bij grote belangstelling wordt er nog een tweede cursus/training gegeven.

Aanmelden?

Bel René Schipperheijn, 0485-451362 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Kosten voor deze training zijn € 25,00 per deelnemer.

Wilt u meer informatie bezoek dan de site: www.samendementievriendelijk.nl.