Langenboom was maandagavond 3 juni massaal uitgelopen voor de presentatie van drie verschillende plannen die het dorpshart een nieuw karakter moeten geven.

De avond begon met een videoboodschap van Burgemeester Walraven, die aangaf onder de indruk te zijn van de burgerparticipatie en de Dorpskracht van Langenboom in dit plan, daarmee verwijzend naar het, nog niet zo lang geleden onthulde, kunstwerk op de Markt in Mill. En stak de initiatiefgroep en het dorp met zijn toespraak een hart onder de riem. Een mooie extra stimulans om door te pakken.

De voorkeur van de ruim 600 aanwezigen gin deze avond vrijwel unaniem uit naar 'optie 2'. Hierbij moet het dorpshart van Langenboom de komende jaren een volledige metamorfose ondergaan. De kerk zal worden ingericht als multifunctionele accommodatie, die de sociale functie van de Wis overneemt inclusief een kroeg, terras en de mogelijkheid om een hapje te eten, De sporthal verhuist dan naar het sportpark, terwijl op de huidige plek van de sporthal ruimte is voor bijvoorbeeld seniorenwoningen. Uit de presentatie van die avond bleek, dat de laatste grote investering in Langenboom alweer van veertig jaar geleden dateert, dus vanuit de zaal kwam een instemmend geluid toen gesteld werd dat het onderhand wel weer eens een keertje tijd is".

De realisatie van een nieuw sociaal dorpshart en een sporthart op de terreinen van voetbalvereniging S.E.S. en tennisvereniging TCL, met een samenwerking tussen de verschillende sportverenigingen, is de wens van de bewoners, die zich maandagavond vrijwel unaniem schaarden achter de plannen van 'Langenboom Verandert'. De 3-d tekeningen van Dorpsbouwkundige Peter Hoesbergen leverden veel enthousiasme en bewondering op. Ook het feit, dat de financiële commissie, met het oog op de haalbaarheid, het plan m.b.t. het nieuwe sporthart met bijbehorende verhuizing van de sporthal al doorgerekend had en tot de conclusie is gekomen dat de plannen zeker haalbaar zijn, leverde een flink applaus op.

Mooi om te zien is, dat de plannen ook door de massaal aanwezige jongeren omarmd werden en er onder deze belangrijke groep veel enthousiasme leeft over de plannen. De initiatiefgroep is dan ook door meerdere jongeren benaderd, die mee willen denken en helpen om dit plan te realiseren en verschillende van deze jongeren hebben zich inmiddels aangesloten bij de initiatiefgroep. Goed om met een flinke vertegenwoordiging van deze groep de volgende stappen te gaan zetten.

Het enthousiasme van de inspiratieavond gaat inmiddels heel Langenboom door. Er wordt volop over gesproken. Duidelijk werd ook, dat er nog veel goede ideeën en goede vragen zijn. Op de avond zelf was iedereen vrij om hun eigen mening te geven en daar blijft het niet bij. Vandaar dat er een digitale feedback-brievenbus geopend is. Wil jij iets kwijt? Stuur dan een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..