Van 18 t/m 21 juni aanstaande vindt de avondwandelvierdaagse van Wandelsportvereniging Amicitia plaats. De muziekverenigingen zien dit als een uitgelezen kans om hieraan een sponsorloop voor hun jeugdopleiding te koppelen.

Wat houdt het eigenlijk in, muzieklessen volgen bij de harmonie, enkele jeugdleden vertellen.

Anouk en Laura: We zijn zussen en hebben 1x per week klarinetles. Je speelt mooie liedjes en soms met anderen. Er zijn ook leuke optredens met jeugdleden van anderen harmonieën. Ieder jaar vindt er een leerlingendag plaats bijvoorbeeld en die wordt om de beurt georganiseerd door de drie verenigingen. Het is heel leuk om ook kinderen uit de andere dorpen te ontmoeten en om samen muziek te maken. We hebben kort geleden ook nog met de harmonie uit Sint Hubert bij de Efteling mogen optreden, dat was super cool! We zijn al druk bezig om geld op te halen voor de harmonie. Want het is super leuk en leerzaam om muziek te leren spelen.

Finn: Toen ik in groep 5 zat, begon ik met blokfluitles. Daarna wist ik al snel dat ik saxofoon wilde leren spelen. Dit doe ik nu zo’n drie jaar. Ik krijg elke week les van Wieke Hermsen, een leuke en goede docent. Mijn vriend Wesley speelt ook saxofoon en we zijn allebei al in bezit van diploma A en B. We gaan iedere vrijdag naar het jeugdorkest. Daar leer je samen muziek maken. Ook spelen we al vaak met de harmonie mee, bijvoorbeeld met het kerstconcert, maar binnenkort ook bij "muziek bij de molen". Verder hebben we optredens op school en op 29 juni is onze voorspeelavond, waarbij we individueel en ook samen spelen. Ik doe ook met de sponsorloop mee, samen met mijn broertje Nils die slagwerk doet, want ik wil graag geld ophalen voor onze muziekopleiding. We hebben een hele leuke groep nu en het is super om samen muziek te maken!

Gijs: Ik volg een muziekopleiding voor trompet bij de harmonie. Ik speel ook in het harmonie orkest samen met mijn zus (altsaxofoon) en opa (op Es Bas), en andere vriendjes. Tijdens de muzieklessen leer ik steeds weer nieuwe dingen en word ik steeds beter. Ik ben nu aan het oefenen voor het B-examen volgend jaar. Samen spelen is gezellig. Samen oefenen in het orkest, daar leer je goed naar elkaar luisteren en samenwerken voor een perfect samenspel. We treden samen op met concerten, Koningsdag en soms ook voor de oudere mensen in de gemeente. Ik loop mee met de sponsorloop omdat ik het belangrijk vind dat kinderen net als ik, een muziekopleiding bij de harmonie kunnen volgen en mee gaan spelen in het orkest. Zo maken we mensen blij in onze gemeente.

Meer info op www.wsvamicitia.nl.

Sponsorformulieren zijn verkrijgbaar via de leden van alle muziekverenigingen. Bij het inleveren van het gesponsorde formulier en het verworven sponsorgeld tijdens deze Avond4daagse is deelname aan deze tochten gratis.