The Black Pearls

Het Ontdek Mill evenement ‘Een Goei Leven Beleven’ biedt op zaterdag 29 juni een boeiend en veelzijdig programma. In en rond de kerk in Mill is er vanaf 16:00 uur veel te beleven.

Een expositie door diverse kunstenaars in de kerk, een straatvoetbaltoernooi in de Oranjeboomstraat, een aantal foodstands voor de kerk, gezellige terrasjes met ook speciaal bieren, een Vinyl DJ met dansvloer en met lichtkunst zullen via geprojecteerde afbeeldingen oude tijden herleven op de kerktoren vanaf 22:15 uur. Toegang van dit voor jong en oud geschikte programma is helemaal gratis.

Maar in de kerk is er ook volop muziek. Tussen 17:45 en 19:15 uur wordt daar opgetreden door achtereenvolgens de blokfluitgroep, het leerlingenorkest en Harmonie St. Willibrord. De diverse geledingen van Muziekvereniging St. Willibrord zullen een gevarieerd, zomers concert brengen. Het publiek kan gaan genieten van ABBA tot rock en wals, van Harry Potter tot Disney met musical- en filmmuziek.

Om 20.00 uur beleeft het publiek een "goei" swingend optreden van Bigband The Black Pearls. De band bestaat uit ongeveer 25 muzikanten en speelt sfeervolle ballads, jazz en herkenbare pop- en rocksongs. Speciaal voor "Een Goei Leven Beleven" treden zij, onder begeleiding van dirigent Marcel Louwers, in Mill op met een keur aan lokale en regionale vocalisten. De zangeressen Ilse Tonn, Mijke Slaats (begeleid door Theo Gerrits), Jolanda van de Kolk, Evy Linders en Anne-Marie Jans trakteren de bezoekers op funky en jazzy nummers, die zij exclusief voor deze gelegenheid ten gehore zullen brengen. De speciale locatie geeft een unieke ambiance aan dit optreden. Met een spectaculaire slotact, in samenwerking met Roijendijk licht en geluid, sluiten zij het optreden af.

De bezoekers aan ‘Een Goei Leven Beleven’ die zich hebben aangemeld voor de VIP-tour in de kerktoren, worden verrast door de gebroeders Marcel en Ronald Peters die ‘op grote hoogte’ Ierse volksmuziek ten gehore zullen brengen. Ze staan erom bekend hun repertoirekeuze graag aan te passen aan de situatie en zullen zich laten inspireren door de monumentale neogotische Millse kerk met de rijzige westtoren. Ronald (accordeon, fluiten en zang) en Marcel (banjo, gitaar en zang) zijn een stel rasechte muzikanten met hart voor melancholische Ierse volksmuziek en hun akoestische instrumenten zorgen voor een bijzondere sfeer in een bijzondere omgeving. In het huis van het mechanisch torenuurwerk nemen ze u mee naar een landschap van de gevoelige en melancholische deunen en ballades. Aansluiten bij wat aanslaat bij het publiek is hun specialiteit! De tour door de westtoren krijgt het VIP-cachet dat bij de bijzondere plek hoort. Geïnspireerd door de verstilde sfeer en de gemoed van het rondleiding komt de muziek van de gebroeders Peters extra tot zijn recht. “Hun muzikale reis is nog niet ten einde als men kerk en toren herkent.”

Rond 22.15 uur zal een vijftal blazers voor een unieke beleving zorgen terwijl er enkele waaghalzen abseilen van de kerktoren. Op grote hoogte, vanuit de galmgaten van de kerk, zal een bombastisch muziekstuk door deze muzikanten ten gehore gebracht worden. En als klap op de vuurpijl zal daarna de bekende drummer en oud-Millenaar Paul Adriaansens een bijzondere drumsolo spelen.

Kortom, naast alle andere activiteiten in en rond de kerk, zullen zeker de vele muziekliefhebbers ruim aan hun trekken komen met dit gevarieerde gratis toegankelijke programma.