Op 2 juli aanstaande organiseren Mooiland en de gemeente Mill en Sint Hubert een (tweede) informatieavond over de nieuwbouwplannen Woonhof - Vlaar (gebied Oranjeboomstraat/ Bernhardstraat/Hoogstraat in Mill). De avond wordt gehouden in Myllesweerd en begint om 19.00 uur. Inloop vanaf 18.45 uur.

Werkatelier

Op de locatie Woonhof - Vlaar wil Mooiland huurwoningen bouwen. Om de omwonenden in een vroeg stadium bij de plannen te betrekken is een omgevingsdialoog gestart. Op 12 juni jl. werd voor een zaal vol belangstellenden uitgelegd wat de bedoeling is. In het gebied zullen woningen worden gebouwd. Hoewel het project aan enkele basisvoorwaarden moet voldoen, zoals het minimum aantal woningen, kunnen inwoners meepraten over de situering van de gebouwen, het aantal bouwlagen, materiaalkeuze, indelingen, hoe om te gaan met het groen, het parkeren en dergelijke. Uit de belangstellenden is vervolgens een groep gevormd die op 25 juni tijdens een speciale bijeenkomst, een werkatelier, over de plannen zullen spreken. Dat werkatelier staat onder leiding van een stedenbouwkundige. De resultaten van het werkatelier, worden op 2 juli aanstaande, tijdens de tweede algemene informatieavond, gepresenteerd. Ook zal worden uitgelegd hoe het proces dan verder gaat.

Bestemmingsplan

Een van de vervolgstappen die gezet moet worden, is wijziging van het bestemmingsplan. Als er een breed draagvlak bestaat voor de bouwplannen kan die wijziging soepel verlopen. Dat betekent dat ook de woningen dan snel gebouwd kunnen worden.

Welkom

De avond wordt gehouden in Myllesweerd, in de tuinkamer naast de bibliotheek. Mooiland en de gemeente hopen op wederom een goede opkomst. U hoeft zich niet van te voren op te geven. Belangstellenden zijn van harte welkom.