In De Wis in Langenboom kunt u op donderdagmiddagen van 13:30 tot ca. 14:30 uur terecht voor advies en hulp bij het gebruik van mobiele telefoon, tablet en laptop/pc van elk merk en model.

Op het startscherm van een Windows computer worden door de fabrikant veel ‘tegels’ gezet. Door op een tegel te klikken open je een programma. Nu gebruik je de meeste van die programma’s nooit. Daardoor wordt het Startscherm onoverzichtelijk en door veel gebruikers niet optimaal gebruikt. Dat is jammer! Ook het starscherm is aan persoonlijke voorkeuren aan te passen.

Op de eerste plaats is het starscherm over het hele bureaublad te zien: Druk 1x op de Windows knop (Start) en typ: ‘Start’. Klik op: ‘Instellingen voor start’. In het daarna geopende scherm schuif je het schuifje achter ‘Start in volledig scherm gebruiken’ naar rechts. De volgende keer opent het startscherm veel overzichtelijker. Als je linksboven op het knopje ‘Alle apps’ klikt zie je een logischer indeling van alle programma’s.

Het overzicht is nu aan te passen. Als je met de rechtermuisknop op een tegel klikt zie je een aantal opties. Zo is elk programma van het startscherm te verwijderen of van de computer te verwijderen. Ook handig is de optie om bepaalde tegels te groeperen en van grootte te veranderen. Bijvoorbeeld een groep programma’s die je gebruikt om op internet te zoeken of mailen en een andere groep met programma’s waarmee je op je computer werkt.

Wil je een demonstratie of ben je ergens anders even de digitale weg kwijt? Kom gerust naar d’n Inloop! Breng je laptop, tablet of mobiele telefoon mee. Bij een kopje koffie of thee beantwoorden we vragen of geven advies zodat je optimaal gebruik maakt van de digitale snelweg. Ons advies en hulp én de gezelligheid zijn gratis.