Foto: Cockie Kremers

Woensdag 24 juli, de dag van de Vakantiejaarmarkt, zal voor Francien en Jack Rooijakkers een bijzondere dag zijn. Dat is de laatste dag dat zij als horecaondernemers actief zijn in Grandcafé ’t Centrum aan de Kerkstraat in Mill.

Per 1 augustus zijn Willemien Vloet en Herman Janssen er de nieuwe eigenaren. Op maandag 29 juli is er van 16.00 uur tot 20.00 uur een afscheids- en kennismakingsborrel voor alle belangstellenden die Francien en Jack de hand willen drukken en kennis willen maken met hun opvolgers. Iedereen is van harte welkom.

Het was op 1 oktober 1986 toen Francien en Jack Rooijakkers voor het eerst als horecaondernemers de deur van ’t Centrum opende. Zij namen toen de zaak over van familie van Rossum. Toen ook nog naast een café en restaurant met een hotelfunctie. “Sinds een jaar of tien denken we eigenlijk na over de toekomst,” vertelt Jack (1958). “We weten al een hele tijd dat onze kinderen de zaak niet over willen nemen en Francien is bijna 67 jaar. We hebben 33 jaar hard gewerkt en dat altijd met veel plezier. Maar er is meer dan werken.” Ondertussen zijn ze ook opa en oma. Francien: “Onze dochter Kim woont in Amsterdam. Het is voor ons altijd een hele planning om wat af te spreken, want we zijn zes dagen in de week open. Jack had nog wel een tijdje door willen gaan, maar nu de kans voorbijkwam om de zaak te verhuren, hebben we besloten het toch allemaal door te zetten.”

Willemien Vloet (Sint Hubert) en Herman Janssen (Neerloon) wonen in Zeeland. Daar zijn zij sinds 1982 actief in de horeca. In eerste instantie in het Zwaantje en daarna in Hap en Stap. Herman: “In 2014 begonnen we de Pastorie. Dat liep goed, maar we konden er niet dat doen wat we graag wilden en in 2017 zijn we daarom met de Pastorie gestopt.” Sinds die tijd waren ze op zoek naar een horecabedrijf voor een nieuwe uitdaging. Willemien: “Ik ben geboren en getogen in Sint Hubert, we hebben alle 2 familie hier wonen en ik wilde graag in deze gemeente wat doen. We hebben in de hele regio gekeken, maar ’t Centrum stond boven aan ons lijstje. We zijn hier een paar keer gaan eten, zijn met de kermis ook hier geweest en een paar keer op het terras wat gedronken.”

Per vrijdag 2 augustus gaan Willemien en Herman officieel aan de slag. Herman: “We gaan hier ook wonen en tot die tijd al meehelpen om ook de gasten te leren kennen. We gaan geen grote veranderingen doorvoeren, al gaan we wel open op zaterdag.” ’t Centrum was tot 2002 ook een hotel. Gasten waren vooral werklui die hier in Mill werkten en in het weekend naar huis gingen. Daarom was zaterdag de dag dat ’t Centrum gesloten was. Dit hebben Francien en Jack ook na het stoppen van het hotel doorgezet. Na 50 jaar gesloten te zijn op zaterdag is ’t Centrum vanaf nu ook op zaterdag open.

Grandcafé ’t Centrum
Kerkstraat 4
5451 BM Mill
0485-451904