Zoals bekend, is D'n Inloop (in gemeenschapshuis De Wis) in Langenboom elke donderdagmiddag open, met de mogelijkheid voor een praatje, een spelletje, kortom gezellig samenzijn.

Ook is er elke donderdag (vanaf 12 augustus) van 13.30 tot 14.30 uur de mogelijkheid om hulp te vragen bij problemen met uw computer, laptop, tablet, mobiel etc. Die vragen kunnen overal over gaan, bijvoorbeeld:

PC traag / Windows updates toch niet helemaal automatisch?

Iedereen heeft natuurlijk keurig de Windows Updates op automatisch staan, en dan gebeurt dan ook automatisch voor alle kleinere updates. Maar... niet alles gaat automatisch.
Zoals we al eerder schreven, verschijnt er elk halfjaar een grote update van het Windows 10 pakket. Deze pakketten heten: “Onderdelenupdate naar Windows 10, versie...”. Op de plek van de puntjes kun je invullen: “1803” of “1809” of “1903”.
Installatie hiervan moet handmatig gebeuren.
Dat gaat als volgt: Ga naar Start / Instellingen / Bijwerken en beveiliging / Windows Update / Controleren op updates. Zie je daarna bijvoorbeeld staan ”Onderdelenupdate naar Windows 10, versie 1903”, kies dan voor: “Nu downloaden en installeren”. Zorg er voor dat de pc (laptop) aangesloten is op netstroom, en dat bij de “Instellingen voor Energiebeheer en slaapstand” de Slaapstand is ingesteld op: Bij gebruik van netstroom slaapstand van pc inschakelen na: Nooit.
Reken er op dat deze grote Onderdelenupdates, 1 tot 4 uur kunnen duren, afhankelijk van de snelheid van je machine.
Zet na deze updates de Slaapstand-instelling weer terug in de oude stand, bijv. 15 minuten.

Overigens hebben we gemerkt dat het niet installeren van deze grote Onderdelenupdates kan zorgen voor ernstige vertraging van de machine.

Nog vragen?

De computerhulpgroep is elke donderdagmiddag (vanaf 12 augustus) van 13.30 tot 14.30 uur aanwezig.
Neem het apparaat mee, (met eventueel de oplader).
Onder het genot van een kop koffie of thee, zullen we proberen uw problemen op te lossen, vragen te beantwoorden, te begeleiden waar mogelijk, of advies te geven.
Behalve de gratis adviezen en hulp, is het ook elke donderdagmiddag heel gezellig!