Deze zomer verdiept het Ricciotti Ensemble zich in de boeiende muziektraditie en cultuur van Georgië. Samen met de Georgische klarinetvirtuoos Levan Tskhadadze touren we door Nederland en Georgië.

Van de Nederlandse verzorgingstehuizen tot de Georgische Kaukasus klinken klassieke werken van Paliashvili, Tsintsadse en Lagidze. Ook spelen ze stukken van Beethoven, Händel en Tchaikovsky, die een link hebben met het roemruchtige Georgische verleden. Een nieuwe compositie over het wereldberoemde 12e eeuwse epos De ridder in het pantervel komt deze tournee tot leven, folkloristische muziek wordt nieuw leven ingeblazen, en de Georgische Katie Melua fietst voorbij met haar Nine Million Bicycles. Duik je mee in Georgische sferen?

Kasteel Tongelaar

Dinsdag 30 juli doet het Ricciotti Ensemble Kasteel Tongelaar aan. Het Ricciotti en Tongelaar zijn al lang aan elkaar verbonden en dragen elkaar een warm hart toe. Het eerste optreden op het binnenplein was in 1994, in de tijd van Paul Speller. Ook dit keer hebben Hans & Emil (uitbaters van Kasteel Tongelaar) de piepjonge musici uitgenodigd om te blijven slapen en eten op het kasteel. Het symfonieorkest is tijdens de tour afhankelijk van dit soort ondersteuning in natura. Ze vragen geen entree maar na afloop mag je iets in de pet doen.

Over het Ricciotti Ensemble

Het straatsymfonieorkest Ricciotti Ensemble bestaat uit 42 piepjonge, enthousiaste musici. Ze brengen live klassieke muziek voor alle mensen op plekken waar je die normaal niet zo snel hoort; op straat, in een wei of asielzoekerscentrum, in een ziekenhuis of gevangenis. Maar ook in de Melkweg of Paradiso. De leden zijn afkomstig uit heel Nederland en nog studerend aan het conservatorium. Zij maken live symfonische muziek voor iedereen toegankelijk. Muziek brengt mooie dingen teweeg in een samenleving en het zit in het DNA van het orkest om het mooiste en breedste repertoire te laten horen op locaties waar mensen wonen, werken en ontspannen. Alle leden spelen als vrijwilliger mee om de missie van het orkest zo vaak mogelijk uit te kunnen voeren, vier tot vijf keer per dag, gemiddeld 25 dagen per jaar voor ruim 24.000 mensen in Nederland en daarbuiten.
Kijk op www.ricciotti.nl en maak kennis met de musici, ontdek hoe zij het verschil maken.

Praktische info

Dinsdag 30 juli, aanvang 19:00 uur.
Kasteel Tongelaar (autonavigatie: Hoogedijk Mill!) Parkeren bij de grote parkeerplaats vóór de slagbomen, van daar is het nog 10 minuten wandelen naar het kasteel. Toegang is gratis, na afloop gaat de pet rond. Na het succes van voorgaande optredens raden wij je aan om op tijd te komen. Voor wie niet lang wil/kan staan: neem een stoeltje mee!