In De Wis in Langenboom op donderdagmiddagen van 13:30 tot ca. 14:30 uur kunt u terrecht voor advies en hulp bij het gebruik van mobiele telefoon, tablet en laptop/pc van elk merk en model.

Terug van vakantie? Dan wordt het tijd om de foto’s van je mobiele telefoon over te plaatsen naar je computer of naar een losse harde schijf. Voor het makkelijkst overzetten maak je gebruik van de oplaadkabel van de telefoon. Maak op de computer of harde schijf van meet af aan een logische indeling met mappen per jaar, maand, dag en thema. Als je dat direct doet scheelt dat heel wat zoeken in een later stadium. Transporteer de foto’s naar de diverse mappen en gooi direct alle mislukte en verkeerde foto’s weg.

Verder is belangrijk om na de vakantie je mobiele apparatuur op te ruimen en de Apps te verwijderen die je tijdens de vakantie geladen hebt. Soms is het verleidelijk of handig om een app van een winkel of plaatselijk toerismebureau te installeren zodat je op de hoogte bent van koopjes en attracties. Deze plaatselijke apps maken bijna altijd gebruik van je locatiemanager. Daardoor ontvang je tot in lengte der dagen speciale aanbiedingen van te koop of huur staande villa’s, vakantiewoningen, campingplaatsen etc. uit je vakantieoord. Bovendien, en dat is erger, houden die apps met alle opgeslagen gegevens je geheugen bezet waardoor updaten van je systeem soms onmogelijk is.

Kortom: opruimen die (h)app van je mobiel en laptop!

Zoek je hulp bij een van bovengenoemde onderwerpen? Wil je een demonstratie of ben je ergens anders even de digitale weg kwijt? Kom gerust naar d’n Inloop! Breng je laptop, tablet of mobiele telefoon mee. Bij een kopje koffie of thee beantwoorden we vragen of geven advies zodat je optimaal gebruik maakt van de digitale snelweg. Ons advies en hulp én de gezelligheid zijn gratis.