Zaterdagavond 7 en zondag 8 september pakt Wilbertoord voor de 10de keer massaal ‘uut’ tijdens het spektakel Wilbertoord Pakt Uut.

De combinatie van feestavond, oldtimers, motorisch geweld, terrassen met live-muziek en handelsmarkten met MEGA kofferbakverkoop en veiling zijn al jarenlang de perfecte mix voor het hele gezin.

Hoofd horeca Piet Verbruggen zorgt samen met Van Vonderen Catering en vele vrijwilligers voor de inwendige mens. ‘Kei mooi om te zien dat we met ongeveer 300 vrijwilligers al een hele week aan het sjouwen zijn om het festival terrein op te bouwen en dan alles ook zo te kunnen organiseren’.

Spetterende feestavond

De zaterdagavond draait al jarenlang op een eenvoudige en schijnbaar gouden formule. Gidi de Wit geeft uitleg: ‘Op zaterdag programmeren we vanaf 21.00 uur altijd een allround coverband en classic rockband. Bands die zorgen voor afwisseling en herkenbare hits. Dit jaar is het de beurt aan FANTIX en Barracuda Rock. Het publiek komt uit de oldtimerwereld, het dorp en de gehele regio.

Op zondagochtend worden om 11.00 uur de poorten geopend. Bezoekers kunnen dan genieten van de oldtimershow, kofferbakverkoop, regiofair Land van Cuijk en de verschillende terrassen met live muziek. Zo zijn er verschillende dweilorkesten, Majorettes, Country Line dancers en rockbands bij het Outoor rock podium. Ook de roofvogelshows en demonstraties van Unimogs, Dakar en Zwarte Cross voertuigen trekken jaarlijks veel bekijks.

Speciaal voor de kinderen is er een buitenspeeltuin met; luchtkussens, klimtoren, quads, een zweefmolen, zandbakken, tractorbaan, maisbak, koe-knuffelen, aaibakken en meer.

ZLTO oogstdankviering & Bier van Hier

Voorzitter Mark Janssen is zeer verheugd met de samenwerking met de vele verenigingen, waaronder die met de ZLTO en de Blauwe Knoop; “We zijn altijd op zoek naar nieuwe verrassende elementen die ons festival nog kleurrijker maken. Een kerkdienst hadden we nog niet gehad, nu organiseren we op zondag om 10.30 uur met enthousiaste boeren uit de regio de welbekende oogstdankviering. Een mooi moment van bezinning, iedereen is welkom. Onder de titel; ‘Bier van Hier’ heeft de organisatie een heerlijk fris witbiertje gebrouwen. Daarnaast zijn er speciaal bieren uit de regio verkrijgbaar.

Na deze dienst kunnen de bezoekers genieten van optredens van de fanfare uit Landhorst en de Black Pearls uit Wanroij en omgeving’. Om 15.00 uur kunnen liefhebbers van Formule 1 op grote schermen kijken of Max ook deze keer weer gaat winnen! Kortom maximaal genieten tijdens Wilbertoord Pakt Uut 2019.

De entree is slechts € 2,50 euro per persoon, kinderen van 2 tot 12 jaar betalen 1,00 euro. Meer informatie is te vinden op www.wilbertoordpaktuut.nl.