Vorige week hebben we u kennis laten maken met de helft van de cast van ‘Gewoon lekker vies’. Deze week de overige leden.

Marleen Peters is dit jaar begonnen bij de jeugd. Als mevrouw Klaverhof raakt ze helemaal enthousiast bij het zien van zoveel vuiligheid. Ze is niet zo dapper als mevrouw Dijkstra maar niet zo bang als mevrouw Pieterse. Eigenlijk is ze de ideale verbinding tussen de beide andere dames. Ze vindt het wel spannend maar dan leuk spannend.

Megan Arenz maakt ook haar debuut. Als Koosje de kok raakt ze helemaal in paniek als haar keuken ’s-nachts schoongemaakt wordt. Ze denkt zelfs aan spoken. Maar ja spoken bestaan niet… toch… Ze gaat op onderzoek uit en ontdekt tenslotte wat er aan de hand is.

Tessa van den Heuvel is al enkele jaren lid van de vereniging. Dit jaar speelt zij mevrouw Dijkstra, aanvoerster van het actiecomitee. Samen met de andere dames probeert ze tevergeefs om Huize Smedt te ontsmetten. Ze breekt zelfs midden in de nacht in om schoon te maken. Om niet opgesloten te worden door de politie moet ze zelfs viezigheidslessen volgen.

In ‘Gewoon lekker vies’ spelen ook een aantal volwassen leden mee. ‘De jongste van de ouderen’ is John Peterse. Hij is Gerard Gelderman de journalist. Door hem komen de dames van het actiecomitee achter het geheim van Huize Smedt. In deze rol zien we John (voorlopig) voor de laatste keer. Na dit seizoen stopt John bij Miamtoca. Dat vinden we jammer en we houden een plekje open voor John.

Annemieke Roefs is sinds enkele jaren lid en speelt Dokter Modder. Zij regelt de viezigheidstherapie en meerdere keren per dag zult u haar horen zeggen: ‘Oh daar had ik even niet aan gedacht’. Ze krijgt wel met een uitdaging te maken. Viezigheidslessen zijn immers voor mensen en niet voor…

Bram van den Heuvel maakt zijn opwachting als klusjesman Wout. Een rol die Bram op het lijf geschreven is. (Bram en klusjes dat is geen gelukkige combinatie). Bram maakte afgelopen jaar de overstap naar de volwassenen, maar is even terug om in dit familiestuk mee te spelen.

Mariëtte Peters heeft het toneelstuk oorspronkelijk samen met Ankie Toonen geschreven. Ze heeft het daarna bewerkt omdat het alweer enkele jaren geleden was dat het toneelstuk geschreven is. Als Jet van huize Smedt regelt ze ALLES.

We spelen op zaterdag 7 september en zondag 8 september a.s. De voorstellingen worden gespeeld in C.C. Myllesweerd te Mill. Op zaterdagavond 7 september begint de voorstelling om 19.30 uur. Op zondagmiddag 8 september begint de voorstelling om 14.30 uur. Een entreebewijs kost € 5,00 p.p. en zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Primera Schipperheijjn.