Computerhulp Van Langenboomse Zorg Centraal bij D’n Inloop in De Wis in Langenboom op donderdagmiddagen van 13:30 tot ca. 14:30 uur voor advies en hulp bij het gebruik van mobiele telefoon, tablet en laptop/pc van elk merk en model.

Soms worden we er op gewezen dat we uitdrukkingen gebruiken of aanwijzingen geven die voor ons vanzelfsprekend zijn maar voor anderen als onbegrijpelijk jargon overkomen. Zo hadden we in een vorige bijdrage aan deze krant geschreven dat je ‘een map moest maken. Prompt kregen we de vraag: “hoe doe je dat?”
Als je ergens, op het bureaublad of in een bestaande map een extra map wilt maken druk je -bijvoorbeeld- ergens op een lege plaats van het bureaublad kort op de knop op de rechterkant van de muis (de rechtermuisknop) Nu opent zich een keuzemenu waarop een regel: ‘Nieuw’. Klik nu met de linkermuisknop op het pijltje achter ‘Nieuw’ en een ander keuzemenu wordt geopend. Klik nu met de linkermuisknop op het woordje: ‘Map’. Op het bureaublad staat nu een map met -blauwgekleurd- de naam: ‘Nieuwe map’. Typ direct, zonder eerst ergens op te klikken, de naam die je zelf aan de map wilt geven. Die naam kun je overigens naderhand ook aanpassen door met je rechtermuisknop op de naam te klikken en in het keuzemenu te kiezen voor: ‘Naam wijzigen’.
Hiermee heb je gebruik gemaakt van twee muisknoppen. Met de linker knop geef je opdrachten en met de rechter knop vraag je om meer opties.

Wil je een demonstratie of ben je ergens anders even de digitale weg kwijt? Kom gerust naar d’n Inloop! Breng je laptop, tablet of mobiele telefoon mee. Bij een kopje koffie of thee beantwoorden we vragen of geven advies zodat je optimaal gebruik maakt van de digitale snelweg. Ons advies en hulp én de gezelligheid zijn gratis.