Op zaterdag 21 september viert Fysiotherapie - Manuele therapie Piet-Hein Poos het 10-jarig bestaan van de praktijk aan de Korenbloemstraat 12 te Sint Hubert.

Piet-Hein Poos die in 1979 begonnen is als leraar lichamelijke opvoeding, kwam er al vrij snel achter dat hij meer wilde dan alleen gymnastieklessen geven. In 1982 begon hij aan de studie fysiotherapie bij Thim van der Laan in Utrecht. Dat was toentertijd de enige opleiding in Nederland die de mogelijkheid bood om, naast het werk, een studie fysiotherapie te volgen. In 1986 ontving hij het diploma fysiotherapeut, om vervolgens direct in Duitsland aan de slag te gaan. In 1988 keerde hij weer terug naar Nederland omdat Thim van der Laan hem een baan als docent op zijn opleiding fysiotherapie aanbood. Na ruim 15 jaar in Utrecht gewerkt te hebben werd het tijd voor iets anders. De mogelijkheid deed zich voor om in 2003 als fysiotherapeut en coördinator van de afdeling fysiotherapie ergotherapie en logopedie in het Maasziekenhuis te Boxmeer te gaan werken. "Ondertussen had ik vanaf 1991 een behandelruimte in huis ingericht, waar ik in de avonduren en in de weekenden op kleine schaal behandelingen verrichtte. Het aantal behandelingen thuis ging geleidelijk aan steeds meer toenemen en uiteindelijk werd de keuze gemaakt om volledig thuis aan de slag te gaan", aldus Piet-Hein Poos. Er werd een praktijkruimte achter in de tuin gebouwd en vanaf 2009 vonden de behandelingen voortaan aan de Korenbloemstraat plaats. Het aantal cliënten groeide gestaag en op 1 november 2013 kwam Inge Biemans voor versterking zorgen. In april 2015 werd het drietal gecompleteerd met de komst van Camiel van Geenen.
“De kracht van onze praktijk is dat we kleinschalig en laagdrempelig zijn, waardoor we een meer persoonlijke benadering kunnen bieden.
De meerderheid van onze patiënten komt met orthopedische klachten; daar ligt dan ook onze grootste expertise.
We hebben alle drie de master-opleiding manuele therapie gedaan en daarnaast ben ik, als schouderspecialist, lid van het schoudernetwerk Zuidoost Nederland waar we geregeld bij elkaar komen om complexe casuïstiek te bespreken."
Een ander specialisme is het behandelen van sportblessures, met name voetbal- en turnblessures. Elke maandag houdt Camiel een inloopspreekuur voor voetballers van Juliana en DWSH. Uiteraard kan iedereen die klachten heeft aan het houdings- en bewegingsapparaat bij ons terecht.

Wij zijn van maandag tot en met donderdag open van 8.00 tot 20.00 uur, en vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur.

U bent zaterdag 21 september van harte welkom tussen 13.30 en 17.00 uur om dit heuglijke feit met ons te vieren.

Om 14.30 uur vindt de onthulling plaats van ... door wethouder Erik van Daal.