Vrijwilligerspunt Sociom organiseert (bij voldoende deelname) in samenwerking met Novadic Kentron een workshop Instructie Verantwoord Alcoholschenken (IVA).

De Drank- en Horecawet schrijft voor dat sportkantines en dorpshuizen die alcohol schenken en daarvoor een vergunning hebben, over gekwalificeerd barpersoneel dienen te beschikken. Dat betekent dat tijdens de openingstijden van de kantine of dorpshuis, altijd of een leidinggevende of een IVA-gekwalificeerde aanwezig dient te zijn. Het is belangrijk voor barvrijwilligers die zelfstandig bardiensten moeten draaien om de IVA te volgen, ook omdat de gemeente controleert of de sportkantine op een verantwoorde wijze de wetgeving naleeft.

De IVA bestaat uit een interactief programma van circa 2 uur. Het gaat over wettelijke aspecten, alcohol en het verantwoord schenken van alcohol (en de praktijk van het verantwoord schenken). De IVA wordt gegeven door een speciaal hiervoor opgeleide IVA-docent van Novadic Kentron. U ontvangt een certificaat.

Waar & wanneer?

Woensdag 20 november, van 19.30 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur). Locatie: de Jachthoorn Sint Hubert. Deelname is gratis.
Aanmelden voor: 4 november.

Let op: u dient vooraf een aanmelding te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., o.v.v. naam organisatie en aantal personen Doet u dit niet, dan kan de toegang geweigerd worden, want vol = vol. Graag tot ziens!