Het is alweer 5 jaar geleden dat Pieter Kessels uit Sint Hubert Fiore Uitvaartzorg oprichtte. Een bedrijf dat uitgroeide tot een begrip in de regio als het gaat om het verzorgen van uitvaarten.

Op zaterdag 28 en zondag 29 september staan de deuren van het sfeervolle “Afscheidshuis” aan het Kerkpad 17 in Sint Hubert open van 14.00 uur tot 17.00 uur. Alle belangstellenden zijn welkom. Deze dagen wil Fiore Uitvaartzorg tevens gebruik maken van de mogelijkheid om geïnteresseerden te informeren over het vak van de uitvaartbegeleider of uitvaart-assistent, want door de groei van het bedrijf wil men het huidige team gaan uitbreiden.

Het team van Fiore Uitvaartzorg bestaat op dit moment uit 14 teamleden. Een divers gezelschap waarin gewerkt wordt in de tuin, horeca, facilitaire dienst, ritueelbegeleiding, overledenenzorg, assistentie en uitvaartbegeleiding . “We hebben sinds de start 5 jaar geleden al heel wat uitvaarten mogen verzorgen,” vertelt Pieter Kessels. “We doen dat met hart en ziel. We zeggen wel eens tegen elkaar: het is een eer en een bevoorrecht gevoel om een uitvaart te mogen begeleiden. Een beroep met passie voor het persoonlijke, ieder mens en iedere nabestaande is uniek, daardoor moet een uitvaart altijd op maat zijn. En daar gaan we nog graag lang mee door.”

Als er een melding bij Fiore Uitvaartzorg binnenkomt dat er iemand is overleden, komt een van de uitvaartbegeleiders in actie. “Mensen hebben van begin tot eind met dezelfde begeleider te maken. We luisteren wat men wil en gaan het regelen. De familie heeft dus altijd zelf de regie, maar wij proberen hun gevoel en beleving zo goed mogelijk om te zetten in een mooi afscheid. Door ze te ontzorgen en houvast te bieden is er dan ook ruimte om te rouwen.”

De begeleiding gaat verder dan de dagen tot het afscheid. Ook na de uitvaart blijft de uitvaartbegeleider van Fiore bereikbaar. “Er zijn natuurlijk na een overlijden veel zaken die daarna nog geregeld moeten worden. Door onze ervaring kunnen we daarbij adviseren en assisteren, maar soms wil men ook gewoon praten en terugkijken op het afscheid. Ook dan zijn we er.”

Gevoel, beleving, sfeer en vooral ieders eigen manier van afscheid nemen staat centraal bij Fiore. Pieter: “Zolang het binnen de wet past, kan eigenlijk alles. Hier in ons eigen Afscheidshuis hebben we diverse mogelijkheden. Men kan in het klein een afscheidsbijeenkomst doen, maar het kan ook groter buiten in de tuin of we kunnen bijvoorbeeld een tent plaatsen. Maar ook kiest men er nog vaak voor het traditioneel in de kerk te doen of via een bijeenkomst in een crematorium. Ook dat verzorgen we natuurlijk volledig.” Ook wanneer men verzekerd is bij een van de uitvaartverzekeraars kan Fiore voor u de uitvaart verzorgen.

De overledene thuis opbaren is anno 2019 geen enkel probleem. “Maar soms is dat organisatorisch of om emotionele redenen niet gewenst. Dan doen we dat hier in ons Afscheidshuis. Hier kan de familie 24 uur per dag en 7 dagen in de week terecht om de overledene te bezoeken. Naasten krijgen dan van ons de sleutel, zodat ze hier altijd binnen kunnen.”

Meer weten over Fiore Uitvaartzorg? Bezoek dan de open dagen op 28 en 29 september tussen 14.00 uur en 17.00 uur. Maar ook op een ander moment bent u uiteraard van harte welkom. Neem contact op met Fiore via 0485-470000 en zie ook www.fioreuitvaartzorg.nl.